Συναγερμός και στη Νέα Υόρκη για τον κοροναϊό

Συναγερμός και στη Νέα Υόρκη για τον κοροναϊό

Στα έξι τα κρούσματα, έκλεισαν συναγωγή, πανεπιστήμιο και ένα σχολείο

Ο αριθμός των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον νέο κοροναϊό στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης ανήλθε στους έξι, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης, Άντριου Κουόμο.

Το Πανεπιστήμιο Γεσίβα έκανε γνωστό, ότι ένας από τους φοιτητές του βρέθηκε θετικός και συνεπώς το ίδρυμα ακυρώνει όλα τα μαθήματα για σήμερα σε ένα από τα τέσσερα κτίριά του στην πόλη της Νέας Υόρκης, για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα, συνεργάζεται με τις αρχές, ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα και να κρατήσει ασφαλείς τους σπουδαστές του.

Την Τρίτη, αξιωματούχοι ανέφεραν, ότι ένας άνδρας ηλικίας 50-60 ετών που ζει στα προάστια της Νέας Υόρκης και εργάζεται σε ένα νομικό γραφείο στο Μανχάταν, βρέθηκε επίσης θετικός στον κοροναϊό. Σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες, ένα από τα παιδιά του είναι φοιτητής στο Γεσίβα. Ο άνδρας αυτός πάσχει από σοβαρή πνευμονία και νοσηλεύεται. Δεν είχε ταξιδέψει σε καμία από τις χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία, η οποία ξεκίνησε τον Δεκέμβριο στην Κίνα και έχει σκοτώσει περισσότερους από 3.000 ανθρώπους.

Ο Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, είπε ότι από τους έξι ασθενείς, μόνο ο ένας νοσηλεύεται. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, σε ανακοίνωσή του διευκρίνισε, ότι από τα τέσσερα νέα κρούσματα τα τρία είναι συγγενείς του ασθενούς που νοσηλεύεται. Ο τέταρτος είναι ένας γείτονάς του, σύμφωνα με πληροφορίες των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

"Θα υπάρξουν πολλοί, πολλοί άνθρωποι που θα βρεθούν θετικοί. Εξ ορισμού, όσο περισσότερους εξετάζεις, τόσο περισσότερους θα βρεις που θα βγουν θετικοί", είπε ο Κουόμο. "Οι άνθρωποι για τους οποίους υπάρχει η μεγαλύτερη ανησυχία, που είναι πιο ευάλωτοι, είναι οι ηλικιωμένοι, εκείνοι με επιπλοκές στο ανοσοποιητικό τους", πρόσθεσε.

Την Τρίτη τουλάχιστον ένα σχολείο στο Μπρονξ παρέμεινε κλειστό, καθώς και η Ακαδημία και το Λύκειο SAR, όμως τα μαθήματα συνεχίζονται διαδικτυακά, ανέφερε ένας γονέας. Μια συναγωγή στο Νιου Ροσέλ, όπου ζει η οικογένεια του άνδρα που νοσηλεύεται, έκανε γνωστό εξάλλου ότι σταματά αμέσως "και για το άμεσο μέλλον" τη λειτουργία της.