Κορονοϊός: Ξανάνοιξε τις πύλες του το Μουσείο του Λούβρου

Κορονοϊός: Ξανάνοιξε τις πύλες του το Μουσείο του Λούβρου

Τουρίστες περίμεναν επί ώρες στην ουρά για να το επισκεφθούν

Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, το οποίο είχε κλείσει από την Κυριακή μετά την επίκληση από το προσωπικό του δικαιώματός του να αποχωρήσει από την εργασία του εξαιτίας της κρίσης με τον νέο κοροναϊό, ξανάνοιξε σήμερα το μεσημέρι τις πύλες του, ανακοίνωσε η διεύθυνση του μουσείου.

Το μουσείο με τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών στον κόσμο (9,6 εκατομμύρια επισκέπτες πέρυσι, το 75% εκ των οποίων ήταν ξένοι) παρέμεινε κλειστό την Κυριακή και τη Δευτέρα (η Τρίτη είναι η ημέρα της εβδομάδας που παραμένει ούτως ή άλλως κλειστό).

Το Λούβρο άνοιξε σήμερα τις πύλες του εν μέσω χειροκροτημάτων από τους τουρίστες που περίμεναν να το επισκεφθούν, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.

Αναφερόμενη στις "θεμιτές ανησυχίες" των εργαζομένων λόγω της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού στη Γαλλία, η διεύθυνση του μουσείου υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ότι "απόλυτη προτεραιότητα" είναι "η εγγύηση της ασφάλειας των εργαζομένων και των επισκεπτών" και επισημαίνει ότι "προς το παρόν, οι εισηγήσεις των αρμόδιων αρχών συνιστούν το άνοιγμα των μουσείων".

Η διεύθυνση του μουσείου υπενθυμίζει επίσης ότι έλαβε επιπρόσθετα μέτρα, χωρίς να διευκρινίσει σχετικά.

Η Γαλλία αποτελεί μια από τις κύριες εστίες του νέου κοροναϊού στην Ευρώπη μαζί με την Ιταλία και τη Γερμανία. Έχει καταγράψει 4 θανάτους και περισσότερα από 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο έδαφός της και προετοιμάζεται για μια έξαρση της επιδημίας η οποία επηρεάζει πλέον την καθημερινότητα των Γάλλων.

Οι γαλλικές αρχές έχουν ήδη απαγορεύσει τις εκδηλώσεις που μπορούν να συγκεντρώσουν περισσότερους από 5.000 ανθρώπους σε κλειστό χώρο.

Τα περισσότερα μουσεία και μνημεία δεν εγκυμονούν εκ τον προτέρων τον κίνδυνο συγκέντρωσης 5.000 ανθρώπων στο ίδιο μέρος την ίδια στιγμή, ενώ τα περισσότερα έχουν ανακοινώσει τις τελευταίες μέρες ότι έχουν λάβει όλα τα μέτρα πρόληψης και ότι δεν τα αφορά προς το παρόν ένα κλείσιμο.