Κορονοϊός: Εργαζόμενος της Amazon στο Σιάτλ μολύνθηκε από τον ιό

Κορονοϊός: Εργαζόμενος της Amazon στο Σιάτλ μολύνθηκε από τον ιό

«Στηρίζουμε τον εν λόγω εργαζόμενο που βρίσκεται σε καραντίνα», τόνισε η εταιρεία

Εργαζόμενος της Amazon τέθηκε σε καραντίνα, αφού βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό στο Σιάτλ των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου.

«Στηρίζουμε τον εν λόγω εργαζόμενο που βρίσκεται σε καραντίνα», τόνισε η εταιρεία.

Σύμφωνα με μήνυμα που απέστειλε η Amazon στους εργαζόμενούς της, ο υπάλληλος που έχει μολυνθεί από την ασθένεια covid-19 πήγε σπίτι του στις 25 Φεβρουαρίου αφού ένιωσε αδιαθεσία και δεν έχει επιστρέψει στην εργασία του έκτοτε.

Μόλις επιβεβαιώθηκε ότι μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2 η εταιρεία ενημέρωσε τους συναδέλφους του που εργάζονταν κοντά του, ενώ ο κίνδυνος μόλυνσης για το υπόλοιπο προσωπικό εκτιμάται ότι είναι «μικρός», ανέφερε το ίδιο μήνυμα.

Επίσης η εταιρεία ζητεί από όσους εργαζόμενους εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα να παραμένουν σπίτι τους και να συμβουλεύονται γιατρό, υπογραμμίζοντας ότι η υγεία του προσωπικού της αποτελεί προτεραιότητα.

Η Amazon έχει περισσότερους από 50.000 εργαζόμενους στην περιοχή του Σιάτλ, όπου βρίσκεται η παγκόσμια έδρα της, και διαθέτει πολλά γραφεία στην αμερικανική πόλη όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πολιτεία Ουάσινγκτον, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σιάτλ, έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στις ΗΠΑ από την covid-19, με 27 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της τοπικής υπηρεσίας υγείας χθες Τρίτη το βράδυ.

Συνολικά εννεά άνθρωποι έχουν υποκύψει στην ασθένεια στην πολιτεία αυτή, τη μοναδική όπου έχουν καταγραφεί θάνατοι που συνδέονται με τον νέο κοροναϊό.