Ευρωπαίοι για Ερντογάν: «Αν κοιμηθείς με τον διάβολο, θα ξυπνήσεις στην κόλαση»

Ευρωπαίοι για Ερντογάν: «Αν κοιμηθείς με τον διάβολο, θα ξυπνήσεις στην κόλαση»

«Η ΕΕ είναι στόχος εκβιασμού» αναφέρει διπλωματική πηγή σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters

Για εκβιασμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για το μεταναστευτικό, κάνει λόγο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

«Οι πρεσβευτές της Ε.Ε. εξέφρασαν την οργή τους κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σχετικά με αυτό που χαρακτηρίζουν "απόπειρα εκβιασμού" από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προς το ευρωπαϊκό μπλοκ επιτρέποντας τη μαζική συγκέντρωση μεταναστών στα σύνορα της Ελλάδας», ανέφεραν διπλωματικές πηγές που επικαλείται το κορυφαίο διεθνές πρακτορείο και συμπληρώνει:

«Ορισμένοι πρεσβευτές τόνισαν πάντως πως ο Ερντογάν κρατά δέσμια την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή τα κράτη – μέλη δεν μπορούν να συμφωνήσουν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και στο πώς να αποφύγουν μια επανάληψη της κρίσης του 2015-16. Επίσης, πιστεύουν πως το ευρωπαϊκό μπλοκ θα πρέπει να αυξήσει την χρηματική ενίσχυση προς την Τουρκία προκειμένου να συνεχίσει την συγκράτηση των αφίξεων προς την Ευρώπη».

«Η ΕΕ είναι στόχος εκβιασμού», δήλωσε διπλωμάτης στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση της Δευτέρας στις Βρυξέλλες. «Αν κοιμηθείς με τον διάβολο, θα ξυπνήσεις στην κόλαση. Εκεί βρισκόμαστε τώρα», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης Ευρωπαίος διπλωμάτης, σύμφωνα με  το Reuters.