Κορονοϊός: Στους 79 οι νεκροί στην Ιταλία – Στα 2.263 τα κρούσματα

Κορονοϊός: Στους 79 οι νεκροί στην Ιταλία – Στα 2.263 τα κρούσματα

Οικονομική βοήθεια ύψους 3,5 δισ. ευρώ αποφασίζει η κυβέρνηση για τους πληγέντες

Τους 79 έφθασαν οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ιταλία, με τα καταγεγραμμένα κρούσματα να ανέρχονται στα 2.263, ενώ οι ασθενείς που έγιναν καλά, ανέρχονται σε 170, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των αρχών.

Σε νοσοκομείο της Πάδοβας, στην περιφέρεια Βένετο, ένας χειρούργος προέκυψε θετικός στον ιό, όπως και ένα νεογέννητο κοριτσάκι στο Μπέργκαμο της Λομβαρδίας. Οι ειδικοί δηλώνουν, ότι στην αρχή της επόμενης εβδομάδας ευελπιστούν να αρχίσει να μειώνεται η διάδοση του κοροναϊού και ότι θεωρούν βασικής σημασίας να τηρείται στα καφέ μπάρ, η απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πελατών.

Σε ό, τι αφορά την κόκκινη ζώνη της Λομβαρδίας, στην οποία βρίσκονται σε απομόνωση τέσσερις γιατροί, στους οποίος μεταδόθηκε ο ιός, ενώ εργάζονταν, προς το παρόν εστάλη για να τους αντικαταστήσει μόνον ένας συνάδελφός τους. Λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης δε, αποφασίσθηκε και η αναβολή κατά δυο μήνες του ιταλικού φεστιβάλ κρασιού Vinitaly.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, συνομιλεί απόψε με τις πολιτικές δυνάμεις που τον στηρίζουν, για να καθοριστούν με λεπτομέρειες τα νέα μέτρα στήριξης των κατηγοριών που επλήγησαν από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του κοροναϊού. Αναμένεται να εγκριθούν, πιθανότατα αύριο το απόγευμα και να περιέχουν οικονομική βοήθεια ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ.