Κορονοϊός: Ακόμη 210 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα

Κορονοϊός: Ακόμη 210 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα

Σχεδόν το 90% των νέων κρουσμάτων εντοπίζονται στην Ντέγκου, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) ότι κατέγραψε ακόμη 210 νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών σε 3.736, ανακοίνωσε το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν έκανε λόγο για «πλήρη» κινητοποίηση της κυβέρνησής του απέναντι στην επιδημία του νέου κοροναϊού, την ώρα που οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι αρκετά μέλη της χριστιανικής αίρεσης που βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας στη χώρα είχαν ταξιδέψει στην κινεζική πόλη Ουχάν τον Ιανουάριο.

Η Νότια Κορέα, η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την covid-19 εκτός Κίνας, γνωρίζει τις τελευταίες ημέρες ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων, εν μέρει εξαιτίας μιας εντατικής εκστρατείας εντοπισμού.

Δεκάδες εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί στη χώρα και περισσότερες από 70 χώρες έχουν επιβάλει περιορισμούς στα ταξίδια προς τη Νότιας Κορέα.

Σχεδόν το 90% των νέων κρουσμάτων εντοπίζονται στην Ντέγκου, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας, και στη γειτονική επαρχία Βόρειο Γκιεονγκσάνγκ, διευκρίνισε το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Ο απολογισμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί και άλλο καθώς οι αρχές έχουν αρχίσει να διενεργούν ελέγχους στους περισσότερους από 260.000 πιστούς της Εκκλησίας του Σιντσεόνζι του Χριστού, μια αίρεση η οποία συνδέεται με τα μισά κρούσματα που έχουν καταγραφεί στη Νότια Κορέα όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η επιδημία της covid-19 έχει εξαπλωθεί ραγδαία στην αίρεση αυτή. Μία 61χρονη πιστή, γνωστή και ως «ασθενής 31», αφού εμφάνισε πυρετό στις 10 Φεβρουαρίου συμμετείχε σε τουλάχιστον τέσσερις τελετές στην Εκκλησία του Σιντσεόνζι προτού βρεθεί θετική στον νέο κοροναϊό.

Εξάλλου σήμερα το KCDC ανακοίνωσε ότι κάποια μέλη της αίρεσης είχαν ταξιδέψει τον Ιανουάριο στην πόλη Ουχάν της Κίνας, από όπου ξεκίνησε η επιδημία του νέου κοροναϊού. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Κουόν Τζουν-γουκ αξιωματούχος του KCDC επιβεβαιώνει την πληροφορία αυτή, αν και πρόσθεσε ότι δεν είναι ξεκάθαρος ο αριθμός των μελών που έκανε το ταξίδι αυτό και αν αυτό έπαιξε ρόλο στο ξέσπασμα της επιδημίας.

Από την πλευρά της η εταιρεία Samsung Electronics ανέστειλε χθες Σάββατο για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας τη λειτουργία του εργοστασίου της στο Γκούμι, 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σεούλ, καθώς εντοπίστηκε τρίτο κρούσμα του νέου κοροναϊού μεταξύ των εργαζομένων.

Η Hyundai Motors, πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, επίσης ανέστειλε τη λειτουργία ενός από τα εργοστάσιά της στην Ουλσάν εξαιτίας ενός κρούσματος του ιού SARS CoV-2