Κορονοϊός στο Ιράν: Διαψεύδει την είδηση περί 210 νεκρών το υπουργείο Υγείας

Κορονοϊός στο Ιράν: Διαψεύδει την είδηση περί 210 νεκρών το υπουργείο Υγείας

Ο εκπρόσωπος τύπου είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι 34 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας του Ιράν διέψευσε σήμερα, σε ένα tweet που έστειλε, την είδηση που μετέδωσε το BBC Persian ότι τουλάχιστον 210 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη χώρα από τον νέο κοροναϊό.

Ο εκπρόσωπος τύπου Κιανούς Τζαχανπούρ είχε ανακοινώσει, νωρίτερα σήμερα, ότι 34 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής στο Ιράν από τον Covid-19, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος τύπου του ιρανικού ΥΠΕΞ Αμπάς Μουσαβί είπε ότι η προσφορά των ΗΠΑ να βοηθήσουν το Ιράν στο να αντιμετωπίσει την κοροναϊού είναι «γελοία», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι οι ΗΠΑ προσφέρουν τη βοήθειά τους για την αντιμετώπιση του κοροναϊού στο Ιράν, ενώ εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με τη βούληση του Ιράν να μοιραστεί πληροφορίες.

«Ο ισχυρισμός ότι θέλει να βοηθήσει το Ιράν στην αντιμετώπιση του κοροναϊού μια χώρα που με την οικονομική τρομοκρατία της έχει προκαλέσει εκτεταμένη πίεση στον ιρανικό λαό και έχει ακόμη και κλείσει τις διόδους για την αγορά φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού είναι γελοίος και συνιστά ένα πολιτικό-ψυχολογικό παιχνίδι».