Ο «χάρτης» των κρουσμάτων κοροναϊού στα Βαλκάνια

Ο «χάρτης» των κρουσμάτων κοροναϊού στα Βαλκάνια

Ποιες χώρες δεν έχει χτυπήσει ο ιός

Το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού ανακοίνωσε η Κροατία. Πρόκειται για άνδρα που εργαζόταν στην πόλη Πάρμα της Ιταλίας και επέστρεψε πρόσφατα στην Ριέκα. Ο ασθενής, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Fran Mihaljevic» του Ζάγκρεμπ με ήπια συμπτώματα της νόσου, μετέβη οικειοθελώς για εξετάσεις, καθώς επέστρεψε από περιοχή που έχει πληγεί από τον κοροναϊό.

Στη Ρουμανία, οι υγειονομικές αρχές της χώρας επιβεβαίωσαν το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού. Πρόκειται για έναν άνδρα που νοσηλεύεται σε εξειδικευμένο νοσοκομείο του Βουκουρεστίου.

Στη Βουλγαρία, ο Γενικός Επιθεωρητής Υγείας, ‘Ανγκελ Κούντσεφ δήλωσε ότι κρούσματα κοροναϊού έχουν καταγραφεί σχεδόν σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, γεγονός που «καθιστά αναπόφευκτη την εξάπλωσή του στη Βουλγαρία», όπως είπε.

Στην Αλβανία και τη Σλοβενία δεν υπάρχουν – σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από τα υπουργεία Υγείας των δύο χωρών – επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Το υπουργείο Υγείας της Αλβανίας κάλεσε τους πολίτες που έχουν ταξιδέψει στην Ιταλία, όταν επιστρέφουν στη χώρα να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Στο Μαυροβούνιο δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου.