Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος στην Γερμανία

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος στην Γερμανία

Τουλάχιστον 15 τραυματίες ανάμεσα τους και παιδιά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες

Tουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 10 σοβαρά, αφού ένα όχημα έπεσε πάνω σε καρναβαλική παρέλαση στην πόλη Φολκσμάρζεν στη δυτική Γερμανία, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Ο οδηγός, ένας 29χρονος Γερμανός, συνελήφθη σύμφωνα με το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Hessenschau μεταδίδει, το οποίο επικαλείται έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας. Διασώστες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στα θύματα, που κείτονταν στο έδαφος, σε αυτό το χωριό με πληθυσμό 7.000 κατοίκους, που βρίσκεται στο κρατίδιο της Έσσης.

Σύμφωνα με το δίκτυο Hessenschau, η αστυνομία δεν έχει πληροφορίες σχετικά με τα κίνητρά του, ωστόσο πιστεύει, ότι ενήργησε εσκεμμένα. Την ίδια ώρα, η γερμανική εφημερίδα Welt, επικαλούμενη επίσης έναν εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας, έγραψε ότι η αστυνομία πιστεύει πως ο άνδρας αυτός έπεσε σκόπιμα με το όχημά του πάνω στην καρναβαλική παρέλαση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας, που μίλησε στη Welt, οι αρχές δεν πιστεύουν ότι πρόκειται για μια επίθεση, εικάζουν, όμως, ότι έγινε εσκεμμένα. Από την άλλη, η εφημερίδα Welt, επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών στο κρατίδιο της Έσσης, γράφει ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το περιστατικό στο Φολκμάρσεν να ήταν επίθεση. Όπως αναφέρει η Welt, επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών στο κρατίδιο της Έσσης, οι αρχές δεν μπορούν να ανακρίνουν προς το παρόν τον συλληφθέντα οδηγό.

Το περιστατικό σημειώθηκε λιγότερο από μία εβδομάδα, μετά την αιματηρή επίθεση ενόπλου με 11 νεκρούς, περιλαμβανομένου του δράστη, σε μία από τις χειρότερες ρατσιστικές επιθέσεις στη Γερμανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.