Νέα τουρκική πρόκληση: Χάρτης δείχνει την Κύπρο ενωμένη με την Τουρκία

Νέα τουρκική πρόκληση: Χάρτης δείχνει την Κύπρο ενωμένη με την Τουρκία

Η επίμαχη ανάρτηση έγινε στον επίσημο λογαριασμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Twitter

Ακόμα μία ενέργεια που ανεβάζει το διπλωματικό θερμόμετρο, έγινε πριν λίγες ημέρες από την Άγκυρα. Συγκεκριμένα, στον επίσημο λογαριασμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Twitter, ανέβηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2019 ένας χάρτης που παρουσιάζει την Κύπρο, ενσωματωμένη στην Τουρκία.

Τη σημασία του εν λόγω χάρτη ανέλυσε, όπως μεταδίδει το sigmalive.com, ο Αντιστράτηγος Ανδρέας Πενταράς, τέως Διοικητής της ΚΥΠ, στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του «Σίγμα». Ο κ. Πενταράς υπογράμμισε πως είναι ένας κρατικός χάρτης και αυτό είναι που τον κάνει πιο σημαντικό, σε σχέση με άλλους χάρτες που διέρρευσαν πρόσφατα.

Όπως εξήγησε, «είναι ένας μακροπρόθεσμος, θα έλεγα, στόχος της Τουρκίας. Δεν είναι βραχυπρόθεσμος στόχος, η τουρκοποίηση της Κύπρου, είναι μακροπρόθεσμος. Ο βραχυπρόθεσμος στόχος της Τουρκίας είναι, είτε μέσω μιας λύσης του Κυπριακού, είτε χωρίς λύση, η Τουρκία να ασκεί τον γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου, αλλά και της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, μέσω Κύπρου. Αυτός είναι ο στόχος ο βραχυπρόθεσμος της Τουρκίας και όλες αυτές οι ενέργειες που βλέπουμε, και το θέμα του εποικισμού της Αμμοχώστου έχει άμεση σχέση με αυτό. Με την ταϊβανοποίηση της Κύπρου, που είναι το “Plan B” της Τουρκίας. Η ισλαμοποίηση έχει ήδη γίνει».