Ερντογάν: Και η Ελλάδα αποδέχεται το καθεστώς που ανακηρύξαμε στη Μεσόγειο

Ερντογάν: Και η Ελλάδα αποδέχεται το καθεστώς που ανακηρύξαμε στη Μεσόγειο

Παραλήρημα του Προέδρου της Τουρκίας σε εκδήλωση του κόμματός του στην Άγκυρα

Νέο παραλήρημα Ερντογάν καταγράφηκε σήμερα Τετάρτη σε εκδήλωση του κόμματος του στην Άγκυρα, με τον Τούρκο Πρόεδρο να υποστηρίζει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι ακόμα και η Ελλάδα αναγνωρίζει τα μνημόνια που υπέγραψε η Τουρκία με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Όντας στριμωγμένος τόσο στο θέμα της Συρίας, για το οποίο το Κρεμλίνο προειδοποίησε ευθέως σήμερα της Άγκυρα, ότι οι ενέργειες της στην Ιντλίμπ κινούνται εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της Συριακής Δημοκρατίας και των ενόπλων δυνάμεων της Συριακής Δημοκρατίας, καθώς και των Ρωσικών δυνάμεων που εδρεύουν στην περιοχή, αλλά και στο θέμα της Λιβύης, με την ΕΕ να ενισχύει με Πολεμικό Ναυτικό τους ελέγχους για την τήρηση του εμπάργκο όπλων, ο Πρόεδρος της Τουρκίας ξέσπασε.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, ο Ερντογάν υποστήριξε, ότι «αν δεν μπορεί να επιτευχθεί μια δίκαιη -όπως ο ίδιος την εννοεί- συμφωνία στις διεθνείς συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, η Τουρκία θα υποστηρίξει τη νόμιμη κυβέρνηση της Τρίπολης, προκειμένου αυτή να αναλάβει τον έλεγχο ολόκληρης της χώρας». Αναφερόμενος στην απόφαση της ΕΕ για την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, ο Ερντογάν υποστήριξε, ότι «η ΕΕ δεν έχει την εξουσία να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με τη Λιβύη».

Αναφερόμενος δε στην κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, ο Ερντογάν είπε: «Εξισσοροπούμε την κατάσταση στη Μεσόγειο προς όφελος της χώρας μας, από τότε που υπογράψαμε τη συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες με τη Λιβύη. Χάρη στην αποφασιστική στάση μας για το θέμα, το καθεστώς που ανακηρύξαμε στη Μεσόγειο έχει αρχίσει να γίνεται αποδεκτό από περιφερειακούς φορείς, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας».