Κορονοϊός: Δύο νεκροί από τον ιό σε νοσοκομείο του Ιράν

Κορονοϊός: Δύο νεκροί από τον ιό σε νοσοκομείο του Ιράν

Σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές, «πέθαναν από αναπνευστική νόσο»

Δύο άνθρωποι που είχαν βρεθεί θετικοί στον Covid-19 άφησαν την τελευταία τους πνοή σε νοσοκομείο της ιερής για τους σιίτες πόλης Κομ, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Mehr επικαλούμενο τον επικεφαλής του Πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστημών της πόλης.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, νωρίτερα σήμερα οι δύο ασθενείς είχαν βρεθεί θετικοί στον νέο κοροναϊό και λίγο αργότερα «πέθαναν από αναπνευστική νόσο».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Ιράν Κιανούς Τζαχανπούρ επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή.

Η Τεχεράνη είχε επιβεβαιώσει το πρωί ότι εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα του ιού. Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι οι ασθενείς είχαν τεθεί σε καραντίνα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλί Ραμπιέι δεν διευκρίνισε τι εθνικότητας ήταν οι δύο ασθενείς, ωστόσο ορισμένες αναφορές μέσων ενημέρωσης άφηναν να εννοηθεί ότι επρόκειτο για Ιρανούς πολίτες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό ξεπέρασε τις 2.000 σήμερα, αν και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παρουσιάζει πτωτική τάση, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, αφού οι αρχές ενίσχυσαν τα ήδη πολύ αυστηρά μέτρα που είχαν λάβει στην πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της ασθένειας.