Εξηγήσεις Τζόνσον για τις πολυτελείς διακοπές του στην Καραϊβική

Εξηγήσεις Τζόνσον για τις πολυτελείς διακοπές του στην Καραϊβική

Η αντιπολίτευση ζήτησε κοινοβουλευτική έρευνα εις βάρος του

Ποιος πλήρωσε τις πολυτελείς χριστουγεννιάτικες διακοπές του Μπόρις Τζόνσον στην Καραϊβική; Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας κλήθηκε σήμερα να δώσει εξηγήσεις, με την αντιπολίτευση να τον απειλεί με τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικής έρευνας εις βάρος του.

Μετά τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, ο Μπόρις Τζόνσον και η σύντροφός του Κάρι Σίμοντς πήγαν διακοπές, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 15.000 λίρες (17.900 ευρώ) στο ιδιωτικό νησί Μιστίκ, έναν προορισμό που επιλέγει το διεθνές τζετ σετ στον Άγιο Βικέντιο και Γρεναδίνες.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τζόνσον υποστηρίζει ότι τις διακοπές του πλήρωσε ο Ντέιβιντ Ρος, ένας χορηγός του Συντηρητικού Κόμματος και συνιδιοκτήτης της εταιρείας διανομής κινητών τηλεφώνων Carphone Warehouse.

Όπως όφειλε, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε αυτήν την παροχή σε είδος ενώπιον του κοινοβουλίου, επισημαίνοντας ότι αποδέχθηκε «μια διαμονή για ιδιωτικές διακοπές για τη σύντροφό μου και εμένα, αξίας 15.000 λιρών».

Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή, ο Ντέιβιντ Ρος πλήρωσε για αυτές τις διακοπές που πήγε το διάστημα 26ης Δεκεμβρίου-5ης Ιανουαρίου.

«Όλες οι απαιτήσεις περί διαφάνειας έγιναν σεβαστές» σχολίασε μια εκπρόσωπος τύπου του Μπόρις Τζόνσον.

Εντούτοις, στον βρετανικό Τύπο, ένας εκπρόσωπος τύπου του Ντέιβιντ Ρος διαβεβαίωσε ότι ο επιχειρηματίας απλά βοήθησε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας να βρει ένα κατάλυμα, χωρίς να καταβάλει ο ίδιος κάποιο αντίτιμο.

Μπροστά στη σύγχυση που προκάλεσαν οι εξηγήσεις του, ο εκπρόσωπος τύπου διευκρίνισε: «Ο Ρος διευκόλυνε μια διαμονή για τον Τζόνσον στο Μιστίκ ύψους 15.000 λιρών. Πρόκειται, επομένως, για μία παροχή σε είδος εκ μέρους του Ρος στον Τζόνσον και η δήλωση του Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων είναι ακριβής».

Εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, των Εργατικών, ο βουλευτής Τζον Τρίκετ ζήτησε από τον Μπόρις Τζόνσον να προχωρήσει σε διευκρινίσεις, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής κοινοβουλευτικής έρευνας σε βάρος του.