Με μάσκα εμφανίσθηκε για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Κίνας

Με μάσκα εμφανίσθηκε για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Κίνας

Ο Σι Τζινπίνγκ επισκέφθηκε συνοικία του Πεκίνου και συνομίλησε από απόσταση με κατοίκους

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση με το πρόσωπο καλυμμένο με μάσκα προστασίας έκανε ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, από τότε που ξέσπασε η επιδημία της νέας ιογενούς πνευμονίας 2019-nCoV, η οποία έχει προκαλέσει τουλάχιστον 900 θανάτους στη χώρα.

Η μεγάλη πλειονότητα των Κινέζων καλύπτουν εδώ και εβδομάδες τα πρόσωπά τους, από τον φόβο της νέας ιογενούς πνευμονίας, αλλά ο ισχυρός άνδρας του κινεζικού καθεστώτος είχε μέχρι στιγμής αποφύγει να μιμηθεί τους συμπατριώτες του. Ενώ η επιδημία ξέσπασε τον Δεκέμβριο σε συνοικία της πόλης Ουχάν και μέχρι στιγμής τα καταγεγραμμένα και ανακοινωμένα κρούσματα είναι 40.000, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, ο Σι Τζινπίνγκ επισκέφθηκε σήμερα συνοικία του Πεκίνου, για να επιθεωρήσει τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, ο Σι εμφανίζεται με μάσκα προστασίας και αφήνει να του μετρήσουν την θερμοκρασία με την βοήθεια ηλεκτρονικού θερμομέτρου, ένα πρωτόκολλο που ακολουθείται πλέον στους δημόσιους χώρους ολόκληρης της χώρας. Ο Σι εμφανίζεται να συνομιλεί από απόσταση με κατοίκους της συνοικίας, οι οποίοι επίσης φορούν μάσκες. "Η επιδημία στη Χουμπέι και την Ουχάν παραμένει πολύ σοβαρή", παραδέχθηκε ο Σι και τάχθηκε υπέρ της "λήψης ισχυρότερων και αποφασιστικότερων μέτρων για την ριζική εξάλειψη της δυναμικής της επιδημίας".

Η κυβέρνησή του έχει θέσει σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα, για να ελέγξει την επιδημία θέτοντας σε καραντίνα δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους στην πόλη Ουχάν και την περιφέρειά της από τις 23 Ιανουαρίου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...