Κορονοϊός: Τα παραμορφωμένα πρόσωπα των νοσηλευτών στην Ουχάν

Κορονοϊός: Τα παραμορφωμένα πρόσωπα των νοσηλευτών στην Ουχάν

Η καθημερινή μάχη που δίνουν στα νοσοκομεία, αποτυπώνεται-κυριολεκτικά- στα σώματά τους

Ο πλανήτης βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού, της επιδημίας που ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν της Κίνας πριν από μερικές εβδομάδες και που πλέον έχει εξαπλωθεί με εκατοντάδες θύματα ανά τον κόσμο.

Στην πόλη-φάντασμα όπου εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα του ιού, οι μεγάλοι ήρωες είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, που δίνουν καθημερινή μάχη στα νοσοκομεία για να σώσουν όσους πάσχουν από τον κοροναϊό.

Στα social media δημοσιεύονται σκληρές εικόνες από τα παραμορφωμένα πρόσωπα των νοσηλευτών και των γιατρών με μελανιές, σημάδια και κοκκινίλες, οι οποίοι αναγκάζονται να φορούν πολλές ώρες βαρύ εξοπλισμό, μάσκες και στολές, για να προστατευθούν από τον ιό καθώς έχουν συνεχή επαφή με τους ασθενείς.

Η Daily Mail δημοσίευσε σχετικές εικόνες από τους εξουθενωμένους νοσηλευτές, που πολλές φορές αναγκάζονται να κοιμηθούν σε καρέκλες νοσοκομείων ή και στο πάτωμα, για να αντέξουν τις σκληρές βάρδιες. Πολλοί μάλιστα δεν έχουν χρόνο ούτε για να φάνε και να πάνε στην τουαλέτα.

Οι ίδιοι δηλώνουν, πως πέρα από τη σωματική κόπωση υπάρχει και η ψυχολογική εξάντληση από την καθημερινή επαφή με ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό και των οποίων η ζωή απειλείται.