Κορονοϊός: Κατάφεραν να απομονώσουν τον γενετικό κώδικα του ιού

Κορονοϊός: Κατάφεραν να απομονώσουν τον γενετικό κώδικα του ιού

«Με τον τρόπο αυτό ανοίγονται νέοι δρόμοι για την μελέτη, την διάγνωση και την θεραπεία του ιού»

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι επιστήμονες του νοσοκομείου λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης, απομόνωσαν τον γενετικό κώδικα του κοροναϊού.

Όπως τόνισε ο Ιταλός υπουργός υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, «με τον τρόπο αυτό ανοίγονται νέοι δρόμοι για την μελέτη, την διάγνωση και την θεραπεία του ιού».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η χώρα του γίνεται σημείο αναφοράς για την διεθνή έρευνα επί του κοροναϊού και ότι πρόκειται να θέσει όλα τα σχετικά στοιχεία στη διάθεση της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δείτε live την εξέλιξη του κοροναϊού, πατώντας ΕΔΩ

Ένας Έλληνας φαίνεται πως υπάρχει σε αεροπλάνο που μεταφέρει Ευρωπαίους πολίτες από την Κίνα στη Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στην πτήση υπάρχει κι ένας Έλληνας που βρισκόταν στην Ουχάν.

Μάλιστα, με την άφιξη του αεροπλάνου (δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο αεροδρόμιο θα προσγειωθεί), θα υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία επαναπατρισμού του.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, το αεροπλάνο θα συνεχίσει την πορεία του προς τις Βρυξέλλες, όπου θα αποβιβαστούν εκτός από τους Βέλγους, 11 Δανοί, 23 Ολλανδοί, 5 Τσέχοι και δύο Σλοβάκοι.

Οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν σήμερα τον πρώτο θάνατο εκτός Κίνας ασθενούς που είχε προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, μια πληροφορία που ενέτεινε την παγκόσμια ανησυχία για την εξάπλωση της επιδημίας σε όλο τον κόσμο, η οποία έχει μέχρι στιγμής κοστίσει τη ζωή σε 304 ανθρώπους.

Η ανακοίνωση έγινε την ώρα που ολοένα και περισσότερες χώρες κλείνουν τα σύνορά τους στους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Από τον Δεκέμβριο, οπότε και πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν, ο κοροναϊός έχει μολύνει περισσότερους από 14.000 ανθρώπους στην Κίνα και έχει εξαπλωθεί σε 24 χώρες.

Η Ουχάν έχει τεθεί σε καραντίνα από τις 23 Ιανουαρίου, ενώ σήμερα μία ακόμη πόλη, μια άλλη κινεζική πόλη, η Ουεντζού, στα ανατολικά επέβαλε περιορισμούς στους περισσότερους από 9 εκατομμύρια κατοίκους της.