Νέος κορονοϊός: Παγκόσμιος τρόμος – Σε απομόνωση η Κίνα

Νέος κορονοϊός: Παγκόσμιος τρόμος – Σε απομόνωση η Κίνα

Μαζικές αναστολές πτήσεων από ασιατικές χώρες - Στους 259 οι νεκροί

Η Κίνα μετρά ήδη 259 νεκρούς από τον κοροναϊό, προειδοποίησε κατά του «ανώφελου πανικού» την ώρα που χώρες της Ασίας και οι ΗΠΑ αρχίζουν να κλείνουν τα σύνορά τους στους ταξιδιώτες από την Κίνα.

«Δεν είναι απαραίτητο να πανικοβαλλόμαστε ανώφελα, ούτε να λαμβάνουμε υπερβολικά μέτρα», εκτίμησε ο Κινέζος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, ο Σου Τσεν, δηλώνοντας ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας «εμπιστεύεται πλήρως την Κίνα».

Το Πεκίνο επιτέθηκε στην Ουάσινγκτον, η οποία συνέστησε στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στην Κίνα και να εγκαταλείψουν τη χώρα, αν βρίσκονται εκεί. «Οι λέξεις και οι πράξεις κάποιων Αμερικανών αξιωματούχων δεν βασίζονται στα γεγονότα ούτε είναι οι προσήκουσες», κατήγγειλε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνγίνγκ.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο ιό στην Κίνα έχει επίσης αυξηθεί και πλέον φτάνει τους 11.791.

Μαζικές αναστολές πτήσεων από ασιατικές χώρες με προορισμό την Κίνα

Η Vietnam Airlines ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις πτήσεις της προς την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν από σήμερα, Σάββατο, λόγω του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού.

Η αεροπορική εταιρία είχε ανακοινώσει αργά χθες ότι επρόκειτο να αναστείλει τις πτήσεις της από την ερχόμενη Πέμπτη και ότι οι πτήσεις από την πόλη Χο Τσι Μινχ στο Χονγκ Κονγκ θα μειώνονταν σε επτά από 10 την εβδομάδα.

«Λαμβάνοντας υπόψη πόσο εκτεταμένος είναι ο ιός και ακολουθώντας την εντολή της κυβέρνησης, όλες οι πτήσεις προς την Κίνα θα ανασταλούν από σήμερα», ανέφερε η εταιρία στην πιο πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η αεροπορική εταιρία Qatar Airways ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, ότι θα αναστείλει όλες τις πτήσεις προς την ηπειρωτική Κίνα από τη Δευτέρα.

Η εταιρία ανέφερε πως αντιμετωπίζει «σημαντικές επιχειρησιακές προκλήσεις λόγω των περιορισμών εισόδου που επέβαλαν πολλές χώρες», μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού στην Κίνα.

Η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Vietjet είχε ανακοινώσει από την πλευρά της χθες την αναστολή όλων των πτήσεων προς και από την Κίνα από σήμερα, 1η Φεβρουαρίου.

Αεροσκάφος των ενόπλων δυνάμεων θα επαναπατρίσει Ρώσους πολίτες από την Κίνα

Ο αερoδιαστημικές αμυντικές δυνάμεις της Ρωσίας, που αποτελούν τμήμα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, θα αρχίσουν να απομακρύνουν σήμερα Ρώσους πολίτες από την Κίνα λόγω του ξεσπάσματος του κοροναϊού, μεταδίδουν πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η απομάκρυνση των Ρώσων υπηκόων θα πραγματοποιηθεί σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό, μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων TASS και Interfax.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα είχε δηλώσει χθες πως η Ρωσία σχεδιάζει να απομακρύνει τουλάχιστον 600 Ρώσους πολίτες που βρίσκονται τώρα στην Ουχάν και στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο του ξεσπάσματος στην Κίνα, οι οποίοι θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Η Ρωσία κατέγραψε δύο πρώτα κρούσματα του κοροναϊού και περιόρισε τις απευθείας πτήσεις προς την Κίνα, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της.