Το Facebook «κατεβάζει» βίντεο του Ματέο Σαλβίνι λόγω «προτροπής σε μίσος»

Το Facebook «κατεβάζει» βίντεο του Ματέο Σαλβίνι λόγω «προτροπής σε μίσος»

Χτύπησε το κουδούνι σε ιταλοτυνησιακή οικογένεια και είχε ρωτήσει αν πουλάνε ναρκωτικά - Δείτε το βίντεο

Το Facebook αποφάσισε να «κατεβάσει» βίντεο στο οποίο ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι χτυπά το θυροτηλέφωνο ιταλοτυνησιακής οικογένειας, η οποία ζει στην Μπολόνια, διότι έκρινε ότι «αποτελεί προτροπή σε μίσος».

Πρόκειται για το βίντεο το οποίο είχε προκαλέσει σειρά έντονων επικρίσεων την προηγούμενη εβδομάδα: ο γραμματέας της Λέγκα και πρώην υπουργός Εσωτερικών χτυπά σε θυροτηλέφωνο ιταλοτυνησιακής οικογένειας σε λαϊκή συνοικία της Μπολόνια, ρωτά έναν 17χρονο έφηβο «αν πουλά ναρκωτικά» και του ζητά να ανέβει στο σπίτι του.

Το Facebook, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, έλαβε την σχετική απόφαση έπειτα και από διαμαρτυρίες και σχετικό αίτημα μεγάλου αριθμού χρηστών του.

Η δικηγόρος του έφηβου δήλωσε ότι με την εξέλιξη αυτή, πάντως, δεν αποκαθίσταται η αξιοπρέπεια του νέου, ο οποίος θα κινηθεί δικαστικά κατά του Σαλβίνι.

Ο αρχηγός της Λέγκα, τέλος , δήλωσε χθες ότι «θα ξαναέκανε όλη την προεκλογική εκστρατεία στην Εμίλια Ρομάνια ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της βραδιάς που χτύπησε στο θυροτηλέφωνο».