Κόμπι Μπράιαντ: Ο πλανήτης θρηνεί για τον Mamba – Σοκάρουν οι συνθήκες του δυστυχήματος

Κόμπι Μπράιαντ: Ο πλανήτης θρηνεί για τον Mamba – Σοκάρουν οι συνθήκες του δυστυχήματος

 Πού οφείλεται η πτώση του ελικοπτέρου - Θρύλοι του αθλήματος τον αποχαιρετούν

Ο Κόμπι Μπράιντ, μαζί με την 13χρονη κόρη του Τζίτζι και άλλους 7 επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου έχασε τη ζωή του, σε ένα δυστύχημα το οποίο έχει παγώσει ολόκληρο τον πλανήτη.

Εκτός από τον Mamba και την 13χρονη κόρη του Τζιάνα ή Τζίτζι νεκρός είναι και ο πιλότος, Άρα Ζομπάγιαν, που για 15 λεπτά έκανε κύκλους με το ελικόπτερο, έχοντας χάσει τον προσανατολισμό του εξαιτίας της πυκνής ομίχλης.

Νεκρές είναι επίσης η Πέιτον Τσέστερ, συμπαίκτρια της Τζιάνα, και η μητέρα της, Σάρα. Οι φίλοι τους κάνουν λόγο για πολύ ευαίσθητα άτομα, που νοιάζονταν για τους γύρω τους και πάντα χαμογελούσαν.

Επίσης ήταν και ο 56χρονος προπονητής μπέιζμπολ στο κολέγιο Orange Coast, John Altobelli, η κόρη του Alyssa και η σύζυγός του Keri, όπως είπε στο CNN ο αδερφός του προπονητή Tony Altobelli.

Μέσα στο ελικόπτερο ήταν επίσης και η βοηθός προπονητή μπάσκετ στο σχολείο Harbor Day Corona del Mar στην Καλιφόρνια, Christina Mauser, όπως ανέφερε η δήμαρχος της Κόστα Ρίκα Katrina Foley.

Πού οφείλεται η πτώση του ελικοπτέρου

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πτώση του ελικοπτέρου οφείλεται στις καιρικές συνθήκες και τώρα ήρθε και βίντεο - ντοκουμέντο, στο οποίο φαίνεται η πορεία του, ενώ ακούγονται και οι διάλογοι του πιλότου με τον πύργο ελέγχου.

Στα δέκα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο φαίνονται οι έξι κύκλοι που έκανε το ελικόπτερο, ενώ γίνεται αντιληπτή η δυσκολία, λόγω της ομίχλης στην περιοχή

Λίγο πριν συντριβεί το ελικόπτερο με τα εννέα άτομα, ο πύργος ελέγχου τονίζει στον πιλότο πως πετάει χαμηλά και χάνεται η επικοινωνία.

Σιωπούν οι Λέικερς στα social media

Η ομάδα με την οποία συνέδεσε το όνομά του ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ αδυνατεί προφανώς να πιστέψει την απώλειά του και προς στιγμήν δεν έχει κάνει το παραμικρό post στα social media ή την επίσημη ιστοσελίδα της.

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις έχουν να κάνουν με το πρόσφατο παιχνίδι απέναντι στους Φιλαδέλφεια Σίξερς, στο οποίο μάλιστα ο Λεμπρόν Τζέιμς ξεπέρασε τον συνολικό αριθμό πόντων του Κόμπε και ανέβηκε τρίτος στη λίστας με τους κορυφαίους σκόρερ του ΝΒΑ όλων των εποχών.

Η αυτοκρατορία του «Black Mamba»

Ο ίδιος Μπράιντ ήταν πολύ δραστήριος επιχειρηματικά, δημιουργώντας μία αυτοκρατορία με πλειάδα προϊόντων και υπηρεσιών.

Όταν ο Κόμπι αποσύρθηκε από την ενεργό δράση είχε αποκομίσει ένα ποσό κοντά στα 614 εκατ. ευρώ που αφορούσαν μισθούς, χορηγίες και αθλητικές συνεργασίες.

Σύμφωνα με το Forbes εκείνη τη χρονιά ο Κόμπι ήταν μέσα στη λίστα με τους 40 πιο επιτυχημένους entrepreneurs κάτω των 40 ετών.

Το 2003, ο σούπερ σταρ των Λέικερς υπέγραψε για πρώτη φορά συμφωνία και με τη διάσημη αθλητική εταιρεία Nike, βοηθώντας την να εδραιώσει τη θέση της στον κόσμο του μπάσκετ.

Την ίδια χρονιά που κρέμασε τη φανέλα του ίδρυσε επίσης το Granity Studios, μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης που επικεντρώνεται στη δημιουργική αφήγηση γύρω από τον αθλητισμό. Μέσα από αυτή την εταιρεία, έγραψε και διηγήθηκε και την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία μικρού μήκους το 2018.

Παράλληλα ο ίδιος ο Κόμπι είχε προσωπικές επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ στο λανσάρισμα ενός αθλητικούς ενεργειακού ποτού με την επωνυμία, Body Armor.

Νωρίτερα και το 2013 ο Black Mamba ίδρυσε την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων «Bryant Stibel» μαζί με τον ιδρυτή του Web.com, Jeff Stibel, στοχεύοντας σε επενδύσεις σε δεκάδες εταιρείες τεχνολογίας, μέσων ενημέρωσης και δεδομένων. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα περιουσιακά στοιχεία άνω των 2 δισ. δολαρίων.

Συγκλονίζει το βίντεο με την κόρη του

Ο Κόμπι Μπράιαντ, εκτός από πατέρας υπήρξε και μπασκετικός μέντορας για τη μικρή Τζιάνα, η οποία έπαιζε στη "Mamba Academy". Δείτε το ανατριχιαστικό video όπου πατέρας και κόρη έπαιζαν μπάσκετ.

Θρύλοι του αθλήματος τον αποχαιρετούν

Ο τέταρτος σκόρερ στην ιστορία του NBA πέθανε μόλις 41 ετών και παίκτες που ο καθένας από αυτούς έγραψε ή γράφει ακόμα τη δική του ιστορία στον χώρο του μπάσκετ τον χαιρετούν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Not you!! RIP mamba! thank you for everything you showed and did for the world!! ????

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Luka Doncic (@lukadoncic) στις