Φονική έκρηξη βυτιοφόρου στη Λίμα του Περού

Φονική έκρηξη βυτιοφόρου στη Λίμα του Περού

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα σε γειτονικά σπίτια

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 ακόμη τραυματίστηκαν - ανάμεσά τους παιδιά - από μια έκρηξη ενός φορτηγού που μετέφερε αέριο, τυλίγοντας στις φλόγες σπίτια σε συνοικία της περουβιανής πρωτεύουσας Λίμα, σε ένα δυστύχημα που ο πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα χαρακτήρισε «τραγωδία».

Το δυστύχημα συνέβη σήμερα στις 07:00 τοπική ώρα, όταν ένας σωλήνας ενός φορτηγού βυτιοφόρου μεταφοράς αερίου αποκόπηκε από το όχημα, όταν αυτό πέρασε από ένα σαμαράκι δρόμου, προκαλώντας διαρροή αερίου και έπειτα ισχυρή έκρηξη. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα σε γειτονικά σπίτια στη δημοφιλή περιοχή Βίγια Ελ Σαλβαδόρ, στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας. Για την αντιμετώπιση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν δώδεκα πυροσβεστικά οχήματα.

«Τουλάχιστον 14 σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά την έκρηξη ενός φορτηγού βυτιοφόρου που μεταφέρει φυσικό αέριο» δήλωσε ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων Αλφόνσο Πανίζο σε τηλεοπτικό δίκτυο. Εκτός από τον οδηγό του φορτηγού, που πέθανε ακαριαία, ένα εννιάχρονο κορίτσι υπέκαψε στα τραύματά της. Τουλάχιστον ένδεκα παιδιά διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία με σοβαρά εγκαύματα, τόνισαν οι αρχές.

Η υπουργός Υγείας Ελίζαμπεθ Χινοστρόσα δήλωσε πως παραπάνω από τα μισά θύματα βρίσκονται σε «πολύ κρίσιμη» κατάσταση, με εγκαύματα που καλύπτουν πάνω από το 80% της επιφάνειας του σώματος τους. «Με δεδομένο το μέγεθος των συνεπειών, μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε αυτό μια τραγωδία», είπε ο πρόεδρος Βισκάρα σε δημοσιογράφους.