Κατάρριψη Μπόινγκ: Δημόσια ανακοίνωση ζήτησε ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ

Κατάρριψη Μπόινγκ: Δημόσια ανακοίνωση ζήτησε ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ

Ο πρόεδρος της Ukraine Airlines International δήλωσε ότι ήταν σίγουρος πως δεν ευθυνόταν η εταιρεία

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ενημερώθηκε για την «από λάθος» κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους χθες Παρασκευή και δήλωσε ότι η πληροφορία αυτή θα πρέπει να ανακοινωθεί δημοσίως έπειτα από συνάντηση που είχε με το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας, μετέδωσε το πρακτορείο Fars στο Twitter.

«Δεν αμφιβάλαμε ποτέ ότι δεν ευθυνόταν η εταιρεία»

Ο πρόεδρος της Ukraine Airlines International Γεβγένιι Ντίχνε δήλωσε σήμερα ότι δεν αμφέβαλε ποτέ ότι η εταιρεία δεν ευθυνόταν για τη συντριβή του αεροσκάφους της την Τετάρτη, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης.

Έντεκα Ουκρανοί, ανάμεσά τους τα εννέα μέλη του πληρώματος του Boeing 737, είναι μεταξύ των 176 θυμάτων του δυστυχήματος, σύμφωνα με το Κίεβο. Ο Ντίχνε ανήρτησε ανακοίνωση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αφού το Ιράν παραδέχθηκε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του κατέρριψαν «από λάθος» το ουκρανικό αεροσκάφος.

«Δεν αμφιβάλαμε ούτε για δευτερόλεπτο ότι το πλήρωμά μας και το αεροπλάνο μας δεν θα μπορούσαν να ευθύνονται για αυτή την φρικτή συντριβή», ανέφερε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ήταν οι καλύτεροι άνδρες και γυναίκες μας. Οι καλύτεροι», πρόσθεσε.