Οζερσάι: Οι ΗΠΑ τάσσονται με την ελληνοκυπριακή πλευρά

Οζερσάι: Οι ΗΠΑ τάσσονται με την ελληνοκυπριακή πλευρά

Ο ΥΠΕΞ των κατεχομένων για την άρση του Αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

Η απόφαση για άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από το Αμερικανικό Κογκρέσο, είναι ένα βήμα για να μειωθεί η ρωσική επιρροή στην περιοχή, υποστήριξε σε δηλώσεις του στο τουρκικό Haberturk ο υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Κουντρέντ Οζερσάι.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα sigmalive.com, σε δηλώσεις του ο κ. Οζερσάι ανέφερε, ότι στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου οι ΗΠΑ τάσσονται με την ελληνοκυπριακή πλευρά. Υποστηρίζει δε, ότι η Ουάσινγκτον έκανε βήμα «όχι υπέρ της λύσης, αλλά υπέρ της μη λύσης και την έντασης».

Είπε ακόμα, ότι στη βάση της πληροφόρησής τους, η αμερικανική δύναμη που θα φθάσει στην Κυπριακή Δημοκρατία, θα αποτελείται από ειδικές στρατιωτικές αμερικανικές δυνάμεις, με την ιδιότητα να παρεμβαίνουν σε έκτακτες καταστάσεις. «Θα ασκήσουν καθήκοντα άμεσης απομάκρυνσης εκτάκτως Αμερικανών πολιτικών και διπλωματών στην Μέση Ανατολή», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Κουντρέντ Οζερσάι «οι ΗΠΑ, για να μην επηρεαστούν αρνητικά οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, είχαν θέσει εμπάργκο όπλων στην ελληνοκυπριακή πλευρά και αυτό το εμπάργκο έχει αρθεί, με απόφαση του Αμερικανικού Κογκρέσου. Και στη συνέχεια ανακοινώθηκε, ότι θα έρθει αμερικανικός στρατός στο νησί. Αυτό το βήμα μπορεί να σημαίνει, ότι είναι η αρχή για να έρθει αμερικανικός στρατός στο νησί. Ο ελληνοκυπριακός τομέας πλήρωσε ένα τίμημα», είπε.