Περισσότεροι από 800.000 διαδηλωτές στους δρόμους της Γαλλίας

Περισσότεροι από 800.000 διαδηλωτές στους δρόμους της Γαλλίας

Καταγγέλλουν την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν εκ νέου στους δρόμους σήμερα στη Γαλλία, για να καταγγείλουν την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, την τέταρτη ημέρα κινητοποιήσεων στη χώρα, η οποία σηματοδοτήθηκε κυρίως από απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Από την έναρξή του πριν από έναν και πλέον μήνα, το μπραντ ντε φερ μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικάτων συνεχίζεται. Σύμφωνα με τα συνδικάτα, ο αριθμός των διαδηλωτών έφθασε τους 800.000 στους δρόμους της Γαλλίας, εκτός του Παρισιού. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, 452.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού σε ολόκληρη τη χώρα, έναντι 615.000 ανθρώπων τη 17η Δεκεμβρίου, 339.000 τη 10η Δεκεμβρίου και 806.000 την 5η Δεκεμβρίου.

Στη γαλλική πρωτεύουσα, η συνδικαλιστική ένωση CGT που ηγείται των κινητοποιήσεων, καταμέτρησε 370.000 ανθρώπους στη διαδήλωση. «Μακρόν, απόσυρε το σχέδιό σου» έγραφαν μεταξύ άλλων τα πανό στην κορυφή της πορείας. «Για εμάς, το προσωπικό στον τομέα της υγείας, στα νοσοκομεία… είναι αδύνατο να εργαζόμαστε έως τα 64 έτη» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μοργκάν Ενρί, ηλικίας 41 ετών, που διαδήλωσε στη Λιόν.

Προβλήματα στις μετακινήσεις αναμένονται και αύριο Παρασκευή, με το 60% των περιφερειακών τρένων και 4 στις 5 υπερταχείες να πραγματοποιούν δρομολόγια, σύμφωνα με τη συνδικαλιστική ένωση SNCF.

Παρακαλούμε περιμένετε ...