Ιράν: Επτά τραυματίες από τον σεισμό κοντά σε πυρηνικό σταθμό

Ιράν: Επτά τραυματίες από τον σεισμό κοντά σε πυρηνικό σταθμό

Ο σταθμός Μπουσέρ υπέστη πολύ περιορισμένες υλικές ζημιές

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από σεισμό μετρίου μεγέθους που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή όπου βρίσκεται ο ιρανικός πυρηνικός σταθμός Μπουσέρ, οι υλικές ζημιές από τον οποίο φαίνεται να είναι πολύ περιορισμένες, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Πολλές ώρες μετά τον σεισμό, οι αρχές δεν έκαναν λόγο για ζημιές στον πυρηνικό σταθμό, που βρίσκεται στην επαρχία Μπουσέρ, στο νοτιοδυτικό Ιράν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Μπουσέρ όπου βρίσκεται ο ομώνυμος πυρηνικός σταθμός, σύμφωνα με το ιρανικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, ο Τζαχανγκίρ Ντεχγκανί, γενικός διευθυντής του κέντρου κρίσης της επαρχίας Μπουσέρ, δήλωσε πως «επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό», εκ των οποίων τρεις έλαβαν ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Σε ό,τι αφορά τις υλικές ζημιές, η κρατική τηλεόραση σημειώνει πως υπάρχουν «ρωγμές» σε ορισμένα κτίρια.

Σύμφωνα με τον Ντεχγκανί, «ομάδα του κέντρου κρίσης βρίσκεται επί τόπου και αποτιμά τις ζημιές».

Ο σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών, που είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα, σημειώθηκε σε περιοχή που βρίσκεται 17 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Μποραζάν στις 06:49 τοπική ώρα (05:19 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον ιστότοπο του αμερικανικού ινστιτούτου Γεωφυσικής (USGS).

Πριν από δύο εβδομάδες είχε σημειωθεί σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών στην ίδια περιοχή, χωρίς να προκαλέσει θύματα ή σημαντικές υλικές ζημιές.

Στα όρια τεκτονικών πλακών με αρκετά ρήγματα να το διασχίζουν, το Ιράν βρίσκεται σε μια ζώνη υψηλής σεισμικής δραστηριότητας. Ο τελευταίος μεγάλος σεισμός σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2017 στην επαρχία Κερμανσάχ (δυτικά), ήταν μεγέθους 7,3 βαθμών και προκάλεσε 620 θανάτους.

Φωτογραφία αρχείου