Πυροβολισμοί στην Οτάβα: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

Πυροβολισμοί στην Οτάβα: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

Το περιστατικό συνέβη σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το καναδικό κοινοβούλιο

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν βαριά σε πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί σε δρόμο με κατοικίες στο κέντρο της Οτάβας στον Καναδά κοντά στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, και αναζητείται ένας ύποπτος, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο αλλά ένας ύποπτος τράπηκε σε φυγή μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν γύρω στις 07.30 τοπική ώρα (14.30 ώρα Ελλάδος) για άγνωστους λόγους, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το καναδικό κοινοβούλιο, αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωση, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι κλήθηκε στο σημείο, περίπου δέκα τετράγωνα από το κοινοβούλιο, αφότου ακούστηκαν «πολλοί πυροβολισμοί».

Επί τόπου, οι αστυνομικοί αντίκρισαν «αρκετούς» τραυματίες. «Τρείς βαριά τραυματισμένοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο και επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός ανθρώπου», σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένας 15 έφηβος συγκαταλέγεται στους τραυματίες, σύμφωνα με τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

«Μπορεί να πρόκειται για στοχευμένο περιστατικό», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.