Όταν ο Τραμπ κατηγορούσε τον Ομπάμα ότι σχεδίαζε πόλεμο με το Ιράν

Όταν ο Τραμπ κατηγορούσε τον Ομπάμα ότι σχεδίαζε πόλεμο με το Ιράν

Υποστήριζε ότι ο προκάτοχός του θα το χρησιμοποιούσε για να επανεκλεγεί, κάτι που φέρεται ότι κάνει ο ίδιος

«Για να επανεκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμα θα ξεκινήσει έναν πόλεμο με το Ιράν», ήταν η ανάρτηση στο twitter του Ντόναλντ Τραμπ το 2011, με την οποία επέκρινε τον προκάτοχό του, ότι χρησιμοποιεί έναν πόλεμο με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, για να ενισχύσει την πολιτική του στήριξη στο εσωτερικό της χώρας και να επανεκλεγεί.

«Μην αφήνετε τον Ομπάμα να παίξει το χαρτί του Ιράν, με σκοπό να ξεκινήσει έναν πόλεμο, ώστε να επανεκλεγεί. Προσέξτε Ρεπουμπλικάνοι!», έλεγε ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ σε άλλη ανάρτησή του το 2012. Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θυμήθηκαν σήμερα αυτές τις παλιές αναρτήσεις του μεγιστάνα, μετά από τη διαταγή που έδωσε για την εξόντωση του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σουλεϊμανί, που σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.


Δέκα μήνες πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, και ενώ αναμένεται η δίκη του στη Γερουσία με το ερώτημα της καθαίρεσης του, ο Τραμπ δικαιολόγησε τον βομβαρδισμό, υποστηρίζοντας ότι ο Σουλεϊμανί «σχεδίαζε να σκοτώσει πολλούς ακόμη Αμερικανούς».

Οι ΗΠΑ στέλνουν 3.000-3.500 επιπλέον στρατιώτες στη Μέση Ανατολή

Την ίδια ώρα, η Ουάσινγκτον αποφάσισε να στείλει 3.000 με 3.500 επιπλέον στρατιώτες στην Μέση Ανατολή, για την ενίσχυση της ασφάλειας των αμερικανικών θέσεων στην περιοχή, δήλωσαν σήμερα Αμερικανοί αξιωματούχοι. Μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, οι αξιωματούχοι ανέφεραν, ότι οι στρατιώτες θα ενωθούν με τους περίπου 750 στρατιώτες, που εστάλησαν στο Κουβέιτ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Αυτά τα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ανήκουν σε μια δύναμη ταχείας αντίδρασης της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας των ΗΠΑ, που τέθηκε σε επιφυλακή αμέσως μετά την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, τόνισε ένας αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας στο Reuters νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τόνισαν ότι χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες ενδέχεται να σταλούν στην περιοχή και τους είχε ειπωθεί, να προετοιμάζουν την αποστολή.

Από τον Μάιο, οι ΗΠΑ έχουν ήδη αναπτύξει περίπου 14.000 επιπλέον στρατιώτες στην Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τις πηγές, ο Αμερικανός υπουργός, Μαρκ Έσπερ, εν μέσω της κλιμάκωσης με το Ιράν, ακύρωσε την άδειά του, που ήταν προγραμματισμένη αργότερα τον Ιανουάριο.