Χουλουσί Ακάρ: Έτοιμοι για την Λιβύη

Χουλουσί Ακάρ: Έτοιμοι για την Λιβύη

Ερντογάν: Διασφαλίσαμε πολύ σημαντικά στρατηγικά κέρδη με συμφωνίες με Λιβύη

Νέα προκλητική αναφορά του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σε Μπλέ Πατρίδα, Κύπρο και Λιβύη.

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Τούρκος υπουργός κομπάζει ότι την χρονιά που φεύγει οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν 93 ασκήσεις εκ των οποίων η αεροναυτική άσκηση «Μπλέ Πατρίδα» ήταν η μεγαλύτερη.

Τόνισε πως στην περιοχή της Μπλε Πατρίδας και τη Κύπρου οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις προστάτεψαν με αποφασιστικότητα τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της Τουρκίας και των τουρκοκύπριων.

Επιπρόσθετα ο Ακάρ αναφερόμενος στο τουρκολυβικό μνημόνιο δήλωσε πως ελήφθησαν όλα τα μέτρα για την προστασία των τουρκικών συμφερόντων στη Μεσόγειο

Επανέλαβε δε τις δηλώσεις του για ετοιμότητα αποστολής στρατευμάτων στην Λιβύη.

Ερντογάν: Διασφαλίσαμε πολύ σημαντικά στρατηγικά κέρδη με συμφωνίες με Λιβύη

«Με τη στήριξη που θα δώσουμε στην νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης θα διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθούν στο έπακρον οι συμφωνίες που υπογράψαμε», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι με αυτές τις συμφωνίες η Τουρκία διασφάλισε πολύ σημαντικά στρατηγικά κέρδη.

Σε μήνυμά του για τη νέα χρονιά, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ότι «η συμφωνία για την ασφάλεια και στρατιωτική συνεργασία και η συμφωνία για την θαλάσσια δικαιοδοσία που υπέγραψαν τον Νοέμβριο με τη Λιβύη διασφάλισαν πολύ σημαντικά στρατηγικά κέρδη στην Τουρκία».

«Με αυτό το υπόμνημα, η διαδικασία που είχαμε ξεκινήσει νωρίτερα με τη συμφωνία που κάναμε με την ‘τδβκ’(ψευδοκράτος), διευρύνθηκε ακόμη περισσότερο και επεκτάθηκε», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «οι σχεδιασμοί τους να αποκλείσουν την Τουρκία εντελώς από την Μεσόγειο ανατράπηκαν εντελώς με τα τελευταία βήματα που κάναμε».

«Πρώτα ο Αλλάχ, με τη στήριξη που θα δώσουμε στη νόμιμη κυβέρνηση της Τρίπολης, θα διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθούν στο έπακρον όλες αυτές οι συμφωνίες», ανέφερε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...