Συγχαρητήρια Ισραήλ για τις επιδρομές των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία

Συγχαρητήρια Ισραήλ για τις επιδρομές των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία

Απαράδεκτα χαρακτήρισε τα αεροπορικά πλήγματα το ρωσικό υπ. Εξωτερικών

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επικοινώνησε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο για να τον συγχαρεί για τις αεροπορικές επιδρομές των αμερικανικών δυνάμεων εναντίον βάσεων μιας φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής στο Ιράκ και τη Συρία.

«Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συνομίλησε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και τον συνεχάρη για μια σημαντική ενέργεια των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν και των συνεργατών του στην περιοχή», υπογράμμισε η ανακοίνωση του ισραηλινού πρωθυπουργού, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μόσχα: Απαράδεκτα τα αεροπορικά πλήγματα

Τα αεροπορικά πλήγματα που διεξήγαγαν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία είναι απαράδεκτα και αντιπαραγωγικά, ανέφερε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και παρότρυνε όλες τις πλευρές να αποφύγουν την τροφοδότηση των εντάσεων στην περιοχή.

Αμερικανικά αεροπλάνα έπληξαν την Κυριακή βάσεις των ταξιαρχιών της Χεζμπολάχ, μιας από τις πιο ριζοσπαστικές παρατάξεις του Χασντ αλ-Σαάμπι, συνασπισμού παραστρατιωτικών στον οποίο κυριαρχούν οι φιλοϊρανοί και ο οποίος έχει πλέον ενσωματωθεί στις ιρακινές δυνάμεις. Τουλάχιστον 25 παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν στις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές.

Τα πλήγματα αυτά έγιναν ως αντίποινα στον θάνατο, την Παρασκευή, ενός Αμερικανού πολίτη, εργολάβου του στρατού, από επίθεση με ρουκέτες σε ιρακινή στρατιωτική βάση.

Ιράκ: Η επίθεση θα έχει επικίνδυνες συνέπειες

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Αντέλ Αμπντούλ Μαχντί καταδίκασε τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον βάσεων μιας φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής στο Ιράκ, δηλώνοντας ότι η επίθεση αυτή θα έχει συνέπειες.

«Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την αμερικανική επιδρομή στις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις μια απαράδεκτη μοχθηρή επίθεση που θα έχει επικίνδυνες συνέπειες», σημείωσε η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την επίσημη θέση της έπειτα από συνάντηση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας, αργότερα σήμερα, συμπλήρωσε ο Μαχντί.