Δολοφονία Κασόγκι: Για σκανδαλώδη απόφαση κάνει λόγο η Τουρκία

Δολοφονία Κασόγκι: Για σκανδαλώδη απόφαση κάνει λόγο η Τουρκία

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο γιος του Σαουδάραβα δημοσιογράφου για τη σημερινή καταδίκη

Ο γιος του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι εξέφρασε ικανοποίηση σήμερα για την ετυμηγορία της εισαγγελικής αρχής της Σαουδικής Αραβίας δηλώνοντας ότι με την απόφαση αυτή αποδόθηκε δικαιοσύνη στην οικογένειά του.

Νωρίτερα, η εισαγγελική αρχή της Σαουδικής Αραβίας είχε ανακοινώσει την καταδίκη σε θάνατο πέντε κατηγορουμένων και την κάθειρξη άλλων τριών σε συνολικά 24 χρόνια για τη δολοφονία του Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο του 2018.

«Σήμερα η δικαιοσύνη αποδόθηκε στα παιδιά του θανόντα, Θεού θέλοντος, Τζαμάλ Κασόγκι. Δηλώνουμε την εμπιστοσύνη μας στη σαουδαραβική δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδά της», έγραψε στο Twitter ο γιος του Κασόγκι.

Η Washington Post, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχε γράψει νωρίτερα ότι τα παιδιά του πρώην αρθρογράφου της έλαβαν οικονομική αποζημίωση από τη σαουδαραβική κυβέρνηση, κάτι που η οικογένεια Κασόγκι διέψευσε.

Σκάνδαλο οι αποφάσεις της σαουδαραβικής δικαιοσύνης

Η Τουρκία χαρακτήρισε σήμερα «σκανδαλώδεις» τις αποφάσεις της σαουδαραβικής δικαιοσύνης στη δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, εκτιμώντας ότι οι πραγματικοί εντολείς επωφελούνται «ασυλίας».

«Το σαουδαραβικό δικαστήριο εξέδωσε μια σκανδαλώδη απόφαση έπειτα από μήνες μυστικών ακροάσεων για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter.

«Το να ισχυρίζονται ότι πράκτορες που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού διέπραξαν αυτό τον φόνο είναι σαν να κοροϊδεύουν τον κόσμο», πρόσθεσε ο Αλτούν, κατά τον οποίο οι πραγματικοί εντολείς της δολοφονίας «επωφελήθηκαν ασυλίας».

Η μνηστή του Κασόγκι, η Χατιτσέ Τσενγκί, χαρακτήρισε την ανακοίνωση της σαουδαραβικής δικαιοσύνης «απαράδεκτη», σε μήνυμά της στο Twitter.