Κρεμλίνο: Εκδήλωση τρέλας η επίθεση στα γραφεία της FSB

Κρεμλίνο: Εκδήλωση τρέλας η επίθεση στα γραφεία της FSB

Για περιστατικό που συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου έκανε λόγο ο Πεσκόφ

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα το περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, κατά το οποίο δύο πράκτορες της ρωσικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB σκοτώθηκαν από ένοπλο, «εκδήλωση τρέλας» του είδους που αντιμετωπίζουν κατά καιρούς όλες οι χώρες.

Ρώσοι ερευνητές ανέφεραν την Παρασκευή, ότι ο άνδρας που άνοιξε πυρ στην έδρα της FSB στη Μόσχα, ήταν ο Γεβγκένι Μανιούροφ, ένας 39χρονος πρώην φρουρός ασφαλείας, ο οποίος κατοικούσε στα περίχωρα της πρωτεύουσας. Ο Μανιούροφ σκότωσε έναν υπάλληλο της FSB επί τόπου και τραυμάτισε άλλους πέντε ανθρώπους έξω από το κύριο κτίριο της υπηρεσίας, το πρώην αρχηγείο της σοβιετικής KGB, το απόγευμα της Πέμπτης, προτού πέσει και ο ίδιος νεκρός από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Ένας δεύτερος υπάλληλος της FSB που είχε τραυματιστεί σοβαρά, υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αποκάλεσε το περιστατικό τραγωδία. «Ζούμε σε τέτοιους καιρούς -και όχι μόνο εμείς αλλά όλες οι κυβερνήσεις στον κόσμο- όπου δυστυχώς κανείς δεν είναι απρόσβλητος από οιεσδήποτε εκδηλώσεις τρέλας με τραγικές συνέπειες», είπε ο Πεσκόφ.