Πέθανε η θρυλική Ντόμινο του Τζέιμς Μποντ

Πέθανε η θρυλική Ντόμινο του Τζέιμς Μποντ

Πέθανε στα 78 της χρόνια η Κλοντίν Οζέ

Πέθανε στα 78 της χρόνια η Κλοντίν Οζέ (Claudine Auger), που έμεινε στην ιστορία του σινεμά ως το «πρώτο κορίτσι από τη Γαλλία» του πράκτορα Τζέιμς Μποντ.

Η Οζέ έπαιζε στο Thunderball του 1965, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Σον Κόνερι. Σύμφωνα με τον ατζέντη της πέθανε στο Παρίσι, όπου διέμενε, μετά από μακροχρόνια ασθένεια. Ξεκίνησε την καριέρα της με μικρούς ρόλους δίπλα στη Ρόμι Σνάιντερ και τον Αλέν Ντελόν (ταινία Christine του 1958) και έκανε τη μπαλαρίνα στο Testament of Orpheus (1960) του Ζαν Κοκτό. Στα 17 της είχε εκπροσωπήσει τη Γαλλία στον διαγωνισμό Miss World.

Στα 18 της παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Πιέρ Γκασπέρ-Χουίτ και ο ίδιος της έδωσε ρόλους στα φιλμ «Le Masque de fer» (1962), και «Kali Yug: Goddess of Vengeance» (1963). Στο Thunderball ήταν το κορίτσι του κακού πράκτορα της «Spectre» (έτσι βαφτίστηκε και η επόμενη ταινία), όμως ο Μποντ κατάφερε να την πάρει με το μέρος του, χρησιμοποιώντας φυσικά τη γοητεία του. Στο «Never Say Never Again» του 1983 ο ρόλος της Domino ενσαρκώθηκε από την Κιμ Μπάζιντζερ.

Η ταινία αποτελεί προσαρμογή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Ίαν Φλέμινγκ, το οποίο βασίστηκε σ’ ένα πρωτότυπο σενάριο του Τζακ Γουάιτνγκαμ, που γράφτηκε το 1961 και είναι η τέταρτη κατά σειρά ταινία με ήρωα τον Μποντ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...