Η δήμαρχος της Μπογκοτά παντρεύτηκε τη σύντροφό της

Η δήμαρχος της Μπογκοτά παντρεύτηκε τη σύντροφό της

Στην Κολομβία ο γάμος ομόφυλων είναι νόμιμος

Η Κλαούντια Λόπες, η πρώτη γυναίκα εκλεγμένη δήμαρχος της πρωτεύουσας της Κολομβίας, της Μπογκοτά, παντρεύτηκε χθες την επί τρία χρόνια σύντροφό της.

Παρότι η χώρα είναι συντηρητική και βαθιά θρησκευόμενη, ο γάμος ομοφύλων είναι νόμιμος και τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια έχουν το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά, είτε πρόκειται για βιολογικά παιδιά ενός από τους δύο συντρόφους είτε όχι.

«Υπόσχομαι να σε τιμάω και να σε αγαπάω για πάντα!», έγραψε η Λόπες στο Instagram στη σύζυγό της, την γερουσιαστή της αντιπολίτευσης Αντζέλικα Λόπες.

«Ευχαριστώ τη ζωή για αυτή την υπέροχη χρονιά: πήρα το διδακτορικό μου, κέρδισα την δημαρχία και παντρεύτηκα τον έρωτα της ζωής μου».

Το μήνυμα συνόδευαν τέσσερις φωτογραφίες του ζευγαριού ντυμένου στα λευκά με μπουκέτα λουλούδια στα χέρια.

Η τελετή ήταν κλειστή για τους δημοσιογράφους.

Η οριακή νίκη της Λόπες στην δημαρχία τον Οκτώβριο θεωρείται σημαντικό βήμα προόδου για μια χώρα συνηθισμένη να κυβερνάται από μια ανδρική ελίτ.

Η κεντροαριστερή πρώην γερουσιαστής, η οποία θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου, είναι η πρώτη γυναίκα που κερδίζει την δημαρχία της Μπογκοτά. Επικράτησε του φιλελεύθερου Κάρλος Φερνάνδο Γκαλάν με μόλις 35% των ψήφων στην πρωτεύουσα των 7,2 εκατομμυρίων κατοίκων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

¡Rumbo al momento más feliz de mi vida! ¡Te amo mi Angelica divina! ¡Gracias por existir y por amarme siempre. Te prometo honrarte y amarte toda la vida! ¡Gracias a la vida por este año maravilloso: me gradué del doctorado, gané la Alcaldía y me casé con el amor de mi vida!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Claudia López ? (@claudialopezcl) στις