Νέο σόου Ερντογάν με χάρτες: Θα κάνουμε γεωτρήσεις σε Κρήτη, Καστελόριζο

Νέο σόου Ερντογάν με χάρτες: Θα κάνουμε γεωτρήσεις σε Κρήτη, Καστελόριζο

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να χορηγήσει στην Τρίπολη οποιαδήποτε στρατιωτική βοήθεια»

Προκλητικός εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Κυριακής. Κατά την διάρκεια της υποστήριξε ότι η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη «είναι στην πραγματικότητα η αντιστροφή (της συνθήκης) των Σεβρών».

Μάλιστα για μια ακόμη φορά παρουσίασε και χάρτες οι οποίοι προβάλλονταν σε γιγαντοοθόνη, προανήγγειλε όχι μόνο σεισμικές έρευνες αλλά και γεωτρήσεις βάσει της συμφωνίας με την Λιβύη.

«Με τη βοήθεια του Θεού και πολύ σύντομα εδώ (σ.σ. ενώ έδειχνε την περιοχή ανατολικά του Καστελόριζου και δυτικά της Κρήτης) θα ξεκινήσουμε και σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις» είπε στους δημοσιογράφους που του έπαιρναν τη συνέντευξη.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να χορηγήσει στην Τρίπολη οποιαδήποτε στρατιωτική βοήθεια έχει ανάγκη, μετά την υπογραφή στρατιωτικής συμφωνίας ανάμεσα στην Άγκυρα και την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης, ενώ απείλησε ότι θα κλείσει δύο στρατηγικής σημασίας στρατιωτικές βάσεις που χρησιμοποιούνται από τις ΗΠΑ, «εάν είναι αναγκαίο».