Ακάρ: Βρισκόμαστε εκεί που βρισκόμασταν και το 1974

Ακάρ: Βρισκόμαστε εκεί που βρισκόμασταν και το 1974

Νέες προκλήσεις και απειλές από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας

«Εκεί που βρισκόμασταν το 1974, βρισκόμαστε και σήμερα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία έκανε αυτό που έπρεπε και θα συνεχίσει να το κάνει στο πλαίσιο του δικαίου της θάλασσας.

Σε δηλώσεις του στο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός είπε για τις εξελίξεις σε Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο, ότι η Τουρκία είναι «υπέρ της καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε. Αυτό δεν αποτελεί αδυναμία. Αλλά και δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων μας. Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε κανένα τετελεσμένο σε αυτές τις περιοχές. Και αυτό δεν αποτελεί απειλή. Απλώς αναμένουμε από όλους, να δουν τις πραγματικότητες και προσκαλούμε όλους τους γείτονες μας να το κάνουν αυτό», ανέφερε.

Για την συμφωνία της Τουρκίας με την Λιβύη, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι «εμείς ως κυρίαρχες χώρες, κάναμε αυτό που έπρεπε στο πλαίσιο του δικαίου της θάλασσας, των συμφερόντων του έθνους μας και του δικαίου και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Παρακαλούμε περιμένετε ...