Το διαμέρισμα που θέλησαν να νοικιάσουν 1.749 άτομα

Το διαμέρισμα που θέλησαν να νοικιάσουν 1.749 άτομα

Ουρές και συνωστισμός από χιλιάδες ενδιαφερόμενους για ένα συγκεκριμένο σπίτι στο Βερολίνο

Πόσο δύσκολο είναι να βρει κάποιος ένα διαμέρισμα σε λογική τιμή για να νοικιάσει στο Βερολίνο; Όπως αποδεικνύεται από το ρεπορτάζ του γερμανικού thelocal.de, μάλλον πρόκειται για μία εξαιρετικά απαιτητική δοκιμασία καθώς ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος.

Μία αγγελία ενοικίασης διαμερίσματος στη γερμανική πόλη στα τέλη Νοεμβρίου, κινητοποίησε έναν απίστευτο αριθμό ενδιαφερομένων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ασύλληπτος αριθμός των 1749 ανθρώπων συνωστίστηκαν σε τεράστιες ουρές έξω από το διαμέρισμα στον δρόμο Meininger, κοντά στη συνοικία Schöneberg.

Μάλιστα, όπως ανέφερε το BBC, το διαμέρισμα είχε διαφημιστεί online μόλις για 12 ώρες!

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό, καταδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα αναζήτησης στέγης που παρατηρείται στη Γερμανία εξαιτίας των τιμών που έχουν εκτοξευθεί και λόγω της έλλειψης διαθέσιμων διαμερισμάτων.

Το διαμέρισμα για το οποίο δημιουργήθηκε όλος αυτός ο «πανικός», βρίσκεται κοντά στο δημαρχείο του Schöneberg, στον τρίτο όροφο ενός κτιρίου του 1950. Διαθέτει δύο δωμάτια και μπαλκόνι, είναι 54 τετρ. μέτρων και ενοικιάζεται έναντι τιμής 550 ευρώ τον μήνα. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το κόστος θέρμανσης και νερού.

Προκειμένου να μην γίνει κάποιο ατύχημα από τον κόσμο που είχε συνωστιστεί, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος έδινε οδηγίες με...μεγάφωνο! Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι οι επισκέψεις εντός του, γίνονταν σε ομάδες των 30 ατόμων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η τελική απόφαση για το ποιος θα νοικιάσει το διαμέρισμα, θα γινόταν γνωστή μία εβδομάδα μετά.