Νέα Ζηλανδία: «Δεν αναμένεται να υπάρξουν άλλοι επιζώντες από την έκρηξη του ηφαιστείου»

Νέα Ζηλανδία: «Δεν αναμένεται να υπάρξουν άλλοι επιζώντες από την έκρηξη του ηφαιστείου»

Έχουν επιβεβαιωθεί πέντε νεκροί και περίπου 20 τραυματίες

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε, ότι δεν αναμένει να βρει άλλους επιζώντες, έπειτα από την έκρηξη του ηφαιστείου Ουακατάνε στο νησί Γουάιτ, από την οποία έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος πέντε ανθρώπων.

Σύμφωνα με το Reuters, έως και 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για 18 τραυματίες. Ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio New Zealand μετέδωσε, ότι η κατάσταση μερικών από τους τραυματίες είναι σοβαρή.

«Δεν εντοπίσαμε κανένα ίχνος ζωής», ανέφερε η αστυνομία, έπειτα από τις αναγνωριστικές πτήσεις που πραγματοποίησαν ελικόπτερα και άλλα αεροσκάφη πάνω από το νησί, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου το μεσημέρι της Δευτέρας (τοπική ώρα). "Η αστυνομία θεωρεί, ότι όποιος θα μπορούσε να έχει απομακρυνθεί ζωντανός από το νησί, διασώθηκε την ώρα της εκκένωσης", σημειώνει η ανακοίνωση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε νωρίτερα, ότι την ώρα της έκρηξης λιγότεροι από 50 άνθρωποι βρίσκονταν στο νησί. Οι διασώστες δεν μπορούν να προσεγγίσουν, εξαιτίας του φόβου για νέα έκρηξη, ενώ αυτή τη στιγμή είναι νύχτα στη Νέα Ζηλανδία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...