Γενί Σαφάκ: Η Ελλάδα ενεργοποίησε τους S-300 στην Κρήτη

Γενί Σαφάκ: Η Ελλάδα ενεργοποίησε τους S-300 στην Κρήτη

«Θορυβώδη γείτονα» χαρακτηρίζει πρωτοσέλιδα τη χώρα μας η φιλο-κυβερνητική τουρκική εφημερίδα

«Θορυβώδη γείτονα» χαρακτηρίζει πρωτοσέλιδα σήμερα την Ελλάδα η φιλο-κυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», η οποία ισχυρίζεται ότι η Αθήνα ενεργοποίησε το αντι-πυραυλικό σύστημα S-300 στην Κρήτη λόγω φόβου ότι θα δεχτεί επίθεση από την Τουρκία.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του sigmalive στην Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα έχει αρχίσει πλέον να εκτοξεύει απειλές κατά της Τουρκίας. «Από τον υπουργό Άμυνας (της Ελλάδας) μέχρι το αρχηγό του πολεμικού ναυτικού και κάποιοι πολιτικοί και απόστρατοι στρατιωτικοί ονειρεύονται ‘πόλεμο με την Τουρκία και άρχισαν να βγάζουν ιαχές πολέμου», γράφει η «Γενί Σαφάκ», υποστηρίζοντας ότι ο ελληνικός στρατός ενεργοποίησε το σύστημα S-300 στην Κρήτη και έστειλε ειδικές δυνάμεις και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο νησί.

«Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας και οι πολιτικοί συναγωνίζονται μεταξύ τους σε απειλές. Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, ο ελληνικός στρατός, λαμβάνοντας μέτρα εναντίον της Τουρκίας, ενεργοποίησε το σύστημα S-300 στην Κρήτη και έστειλε στο νησί πρόσθετες ναυτικές δυνάμεις, drones, πυρομαχικά και ειδικές δυνάμεις του στρατού», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, η οποία επικαλούμενη μάλιστα ανώνυμο Τούρκο διπλωμάτη, που μίλησε στο «Αλ Τζαζίρα», ισχυρίζεται ότι η Τουρκία μπορεί να φτάσει ακόμη και σε πόλεμο, προκειμένου να απαντήσει σε όσα συμβαίνουν στην περιοχή της ανατ. Μεσογείου.