Ανυποχώρητη η Τουρκία: Ψηφίζεται σήμερα η συμφωνία με τη Λιβύη

Ανυποχώρητη η Τουρκία: Ψηφίζεται σήμερα η συμφωνία με τη Λιβύη

Σκληρή απάντηση Χαφτάρ σε Άγκυρα

Δεν κάνει πίσω στο θέμα της συμφωνίας με τη Λιβύη η Τουρκία, φέρνοντας σήμερα κιόλας στο Κοινοβούλιο το θέμα της επικύρωσης της συμφωνίας με την Λιβύη όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τη θαλάσσια δικαιοδοσία στην ανατολική Μεσόγειο υπογράφηκε με βάση την αρχή της ‘ίσης κατανομής’, υποστήριξε ο αναπληρωτής διευθυντής Ναυτιλίας και Αεροπορίας του τουρκικού ΥΠΕΞ, Τσαγάταϊ Ερτσίγες.

Σκληρή απάντηση Χαφτάρ σε Άγκυρα για το συμφωνία

Τη δική του απάντηση–καταδίκη για το σύμφωνο θαλάσσιας οριοθέτησης μεταξύ Τουρκίας – Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης (GNA) έδωσε ο  Διοικητής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ  και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να παρέμβει για να αντιμετωπίσει και να ματαιώσει τα τουρκικά σχέδια της Άγκυρας που στοχεύουν στην «αποκατάσταση της καταστρεπτικής επιρροής της στην περιοχή», σύμφωνα με το sigmalive.

Σε δήλωση, περιέγραψε το GNA ως «νεκρό εγκέφαλο», λέγοντας ότι δεν έχει την εντολή να υπογράψει τέτοιες συμφωνίες, επομένως, αυτές καθίστανται άκυρες. Επιπλέον, χαρακτήρισε τη συμφωνία Τουρκίας – GNA ως «επιθετική πράξη που απειλεί τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα».

«Η Τουρκία έχει γίνει άμεση απειλή για τα συμφέροντα του λαού της Λιβύης», προειδοποίησε ο Χαφτάρ.