Η Τουρκία έκανε πίσω για τα αμυντικά σχέδια του ΝΑΤΟ σε Βαλτική και Πολωνία

Η Τουρκία έκανε πίσω για τα αμυντικά σχέδια του ΝΑΤΟ σε Βαλτική και Πολωνία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ

Οι αρχηγοί των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ υιοθέτησαν σήμερα κείμενο κοινού ανακοινωθέντος κατά την διάρκεια των εργασιών της συνόδου κορυφής της Συμμαχίας, παρά τις μεταξύ τους διαφωνίες.

Η Λιθουανική προεδρία ανακοίνωσε, ότι η Τουρκία, παρά τις αρχικές απειλές της ότι θα ασκούσε βέτο, αν η ίδια δεν τύγχανε περισσότερης αλληλεγγύης στον πόλεμο κατά των Κούρδων στη βόρεια Συρία, συμφώνησε να εγκρίνει τα αμυντικά σχέδια του ΝΑΤΟ για τις βαλτικές χώρες και την Πολωνία.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχαν μια «πολύ παραγωγική» συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στη Βρετανία, δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας. Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε τη συνάντηση.

Ο Φαχρετίν Αλτούν έκανε το σχόλιο στο Twitter και το γραφείο του ανέφερε, πως η συνάντηση διήρκεσε μισή ώρα. Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συναντώνται κοντά στο Λονδίνο, σε μια σύνοδο κορυφής που έχει σκοπό να αντιμετωπίσει τις έντονες διαφωνίες μεταξύ των μελών του διεθνούς οργανισμού για τις δαπάνες, τις μελλοντικές απειλές, περιλαμβανομένης της Κίνας και τον ρόλο της Τουρκίας στη συμμαχία.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε τη συνάντηση Ερντογάν-Τραμπ. «Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τη σημασία που έχει η εκπλήρωση των δεσμεύσεων της Τουρκίας απέναντι στη συμμαχία, η περαιτέρω ενίσχυση του εμπορίου μέσω της αύξησης του διμερούς εμπορίου κατά 100 δισεκ. δολάρια, οι προκλήσεις στην περιφερειακή ασφάλεια και η ενεργειακή ασφάλεια», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...