Τριντό: Ο Τραμπ έκανε τα σαγόνια της ομάδας του να πέσουν στο πάτωμα

Τριντό: Ο Τραμπ έκανε τα σαγόνια της ομάδας του να πέσουν στο πάτωμα

Ο Καναδός πρωθυπουργός σχολίασε τη συμπεριφορά του Προέδρου των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ

Ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό "πιάστηκε" από τον φακό, στη δεξίωση που παρέθεσε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για τους ηγέτες των χωρών μελών της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ η βασίλισσα Ελισάβετ, να περιγράφει πόσο έκπληκτα έδειχναν τα μέλη της συνοδείας του προέδρου Τραμπ, από την συμπεριφορά του αμερικανού προέδρου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Νωρίτερα χθες ο Τραμπ, είχε αναφερθεί σε ζητήματα που αφορούν από το ΝΑΤΟ και τη Βόρεια Κορέα μέχρι το εμπόριο και τις διαδικασίες καθαίρεσής του, στη διάρκεια δύο μακροσκελών συνεντεύξεων Τύπου μαζί με τον γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και στη συνέχεια με τον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν. Σε μια από αυτές χαρακτήρισε «άσχημο», «προσβλητικό» και «πολύ επικίνδυνο» το σχόλιο του Μακρόν, ο οποίος κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι είναι «εγκεφαλικά νεκρό».

Η συνομιλία στην δεξίωση ανάμεσα στον Τριντό, τον βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, τον Μακρόν και τον ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε, καταγράφηκε στο βίντεο και κάποια αποσπάσματά της είχαν ήχο. Παρούσα ήταν και η κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ, η πριγκίπισσα Άννα.

«Γι αυτό καθυστέρησες;», ρώτησε ο Τζόνσον τον Μακρόν.

«...Ήταν 40λεπτη η συνέντευξη Τύπου. Ναι! Σαράντα λεπτά», είπε ο Τριντό.

Η συζήτηση συνεχίστηκε, αλλά στα αποσπάσματα δεν υπάρχει ήχος και σε κάποια στιγμή ο Τριντό ακούγεται να λέει: «Είδα τα σαγόνια της ομάδας του να πέφτουν στο πάτωμα».