Προκλητικό σκίτσο στον τουρκικό Τύπο για την ανατολική Μεσόγειο

Προκλητικό σκίτσο στον τουρκικό Τύπο για την ανατολική Μεσόγειο

Σε άρθρο της Yeni Akid για τις αντιδράσεις στο μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας-Λιβύης

Ένα αντισημιτικό και αντιχριστιανικό σκίτσο δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα Yeni Akid, για το θέμα διαμοιρασμού των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, στο σκίτσο το οποίο αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα sigmalive.com, απεικονίζεται ένας άνδρας με δόντια δράκουλα, ο οποίος κάθεται στο τραπέζι κρατώντας ένα ζευγάρι μαχαιροπίρουνα, στη πετσέτα που έχει μπροστά του, φέρει το Αστερι του Δαυίδ, σύμβολο του Ιουδαϊσμού και τον Σταυρό, σύμβολο του Χριστιανισμου και ετοιμάζεται να κόψει την Μεσόγειο (Akdeniz), που βρίσκεται στο τραπέζι. Από πάνω του υπάρχει ένα ζευγάρι μαχαιροπήρουνα, με την τουρκική ημισέλινο, έτοιμο να διακόψει τον... δράκουλα.

Το σχετικό σκίτσο είναι ανηρτημένο στο άρθρο, με τίτλο «Η λύση στη Μεσόγειο δεν θα είναι χωρίς την Τουρκία». Σε αυτό φιλοξενούνται απόψεις του Τούρκου ακαδημαϊκού, İlhan Sağsen, ο οποίος αναφερόμενος στο «μνημόνιο συνεργασίας» Τουρκίας-Λιβύης, υποστηρίζει ότι είναι ικανό να ωθήσει τις χώρες της περιοχής να καθίσουν στο τραπέζι για συνεργασία.