Μαρτυρίες Ελλήνων στην Αλβανία: «Ήταν σαν να έπεφταν βόμβες γύρω μου»

Μαρτυρίες Ελλήνων στην Αλβανία: «Ήταν σαν να έπεφταν βόμβες γύρω μου»

Οι συγκλονιστικές περιγραφές της στιγμής που ο Εγκέλαδος χτύπησε τη γειτονική χώρα

Τη στιγμή που ολόκληρη η Αλβανία θρηνεί τους νεκρούς της από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,4 Ρίχτερ, αποκαλυπτικές είναι οι μαρτυρίες όσων έζησαν τη στιγμή που χτύπησε ο Εγκέλαδος και του τρόμου που βίωσαν.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, μίλησαν Έλληνες κάτοικοι της Αλβανίας, οι οποίοι περιέγραψαν τις συγκλονιστικές στιγμές του σεισμού:

«Το τράνταγμα θα έλεγα, ήταν αυξανόμενο, αυξανόμενης έντασης… Αισθανόμουν σαν να ήμουν περικυκλωμένη από έναν κλοιό ασφυκτικό αλλά αόρατο. Σαν να έπεφταν βόμβες γύρω μου, κατά κάποιο τρόπο. Και όπως σας είπα, αυτό που μπορώ να περιγράψω όσο πιο παραστατικά μπορώ είναι η αίσθηση σαν ένα ξυράφι που περνάει στο μυαλό σου, ότι πεθαίνεις, ότι τελείωσε ο χρόνος της ζωής σου, ήταν μέχρι εδώ» ανέφερε στο δελτίο του Alpha, η Ελληνίδα καθηγήτρια κ. Μπασούκου που ζει και εργάζεται στην Αλβανία.

«Ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος και άρχισε να τρέμει όλο το σπίτι. Η πολυκατοικία… Και τρομαγμένοι όπως ήμασταν, βγήκαμε όλοι έξω. Στην παραλία είχαν πέσει δυο ξενοδοχεία και μια πολυκατοικία. Και πήγαμε εκεί να δούμε… Ήταν χαμός…», σημείωσε ο κ. Γιώργος Γιοβάνης.