Φονικός σεισμός στην Αλβανία: Αυξήθηκε στους εννέα ο αριθμός των νεκρών

Φονικός σεισμός στην Αλβανία: Αυξήθηκε στους εννέα ο αριθμός των νεκρών

28 άτομα έχουν διασωθεί – Παραμένουν άνθρωποι παγιδευμένοι σε κτίρια

Στους εννέα έχει αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού, που έπληξε σήμερα λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα την Αλβανία, τον ισχυρότερο εδώ και δεκαετίες που σημειώθηκε στη χώρα, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές και παγιδεύοντας ανθρώπους κάτω από τα ερείπια κτηρίων.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο διευθυντής επικοινωνίας της αλβανικής κυβέρνησης, Έντρι Φούγκα, έγραψε ότι ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί σε εννέα, ενώ 28 άνθρωποι έχουν διασωθεί και 600 έχουν λάβει ιατρική βοήθεια.

Στην ίδια ανάρτηση, ο κ. Φούγκα επισημαίνει ότι «ομάδες έκτακτης ανάγκης έρχονται από το Κόσοβο, την Ιταλία, την Ελλάδα και άλλους γείτονες. Οι διασώστες λαμβάνουν βοήθεια από εθελοντές σε μια πρωτοφανή επίδειξη αλληλεγγύης».

Την αρχική δόνηση 6,4 βαθμών ρίχτερ ακολούθησε σειρά μετασεισμών μεγέθους μέχρι και 5,3 βαθμών, σύμφωνα με τον Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Η πρώτη δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, στο Σαράγεβο (Βοσνία), σε απόσταση 400 χιλιομέτρων, και στο Νόβι Σαντ (Σερβία) σε απόσταση 700 χιλιομέτρων.