O Τραμπ παρασημοφόρησε τον «διασημότερο σκύλο του κόσμου»

O Τραμπ παρασημοφόρησε τον «διασημότερο σκύλο του κόσμου»

Ο τετράποδος Κόναν συμμετείχε στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του αλ-Μπαγκντάντι

«Ιδού ο Κόναν, ίσως ο διασημότερος σκύλος του κόσμου».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε σήμερα στον Λευκό Οίκο τον σκύλο του αμερικανικού στρατού που συμμετείχε στην επιχείρηση η οποία οδήγησε στον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

«Ο Κόναν έκανε φανταστική δουλειά», υπογράμμισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, παρουσία της συζύγου του Μελάνια και του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτός ο σκύλος είναι απίστευτος, τόσο εξαιρετικός, τόσο έξυπνος», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι το μαλινουά παρασημοφορήθηκε «με ένα μετάλλιο και μια πλακέτα».

Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε ο θάνατος του πιο καταζητούμενου τζιχαντιστή του πλανήτη, στις 27 Οκτωβρίου, ο Τραμπ επαίνεσε το έργο αυτού του «φανταστικού» σκύλου. Ο Κόναν είχε ακολουθήσει τον Αλ Μπαγκντάντι μέσα στη σήραγγα όπου έβαλε τέλος στη ζωή του πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

«Ο Κόναν είχε τραυματιστεί βαριά», εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Πίστευαν ότι δεν θα τα κατάφερνε, όμως ανέρρωσε πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.