Νεφρός για το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες αφαιρέθηκε από ασθενή στην Ινδία

Νεφρός για το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες αφαιρέθηκε από ασθενή στην Ινδία

Ζύγιζε 7,4 κιλά με τον μεγαλύτερο νεφρό που έχει καταγραφεί, να είναι βάρους 4,25 κιλών

Ινδοί χειρουργοί αφαίρεσαν ένα νεφρό βάρους 7,4 κιλών από έναν άνδρα που πάσχει από σπάνια γενετική νόσο, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Ο νεφρός, που είχε μέγεθος μπάλας του μπόουλινγκ, είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν αφαιρεθεί ποτέ σε χειρουργική επέμβαση. «Επρόκειτο για έναν τεράστιο όγκο, που καταλάμβανε τη μισή κοιλιακή χώρα. Ξέραμε, ότι ο νεφρός ήταν μεγάλος, όμως δεν πιστεύαμε πως θα ήταν τόσο βαρύς», εξήγησε ο Σατσίν Κατουρία, ένα μέλος της ιατρικής ομάδας που μετείχε στην επέμβαση.

Ο 56χρονος ασθενής πάσχει από αυτοσωματική πολυκυστική νεφροπάθεια επικρατούς μορφής. Η επέμβαση έγινε τον περασμένο μήνα στο νοσοκομείο Σιρ Γκάνγκα Ραρ στο Νέο Δελχί της Ινδίας και διήρκεσε 2 ώρες. Ένας φυσιολογικός νεφρός ζυγίζει 120-150 γραμμάρια και έχει μήκος περίπου 12 εκατοστά. Το νεφρό του ασθενούς είχε μήκος 45 εκατοστών.

Σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, ο μεγαλύτερος νεφρός που έχει αφαιρεθεί ποτέ από άνθρωπο, ζύγιζε 4,25 κιλά. Όμως οι γιατροί στο Νέο Δελχί είπαν, ότι βρήκαν ιατρικούς φακέλους, που έκαναν λόγο για έναν νεφρό βάρους 9 κιλών. Η ασθένεια από την οποία πάσχει ο 56χρονος, προκαλεί κύστες στα νεφρά. Οι χειρουργοί αποφάσισαν να του αφαιρέσουν τον νεφρό, αφού διαπίστωσαν, ότι είχε προκαλέσει εσωτερική αιμορραγία και μόλυνση.

Ο Κατουρία είπε, ότι ο ασθενής είναι καλά και υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, αναμένοντας να βρεθεί έναν συμβατό νεφρό, για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...