Ο Τραμπ δηλώνει τώρα ότι δεν γνωρίζει τον πρέσβη που… διόρισε

Ο Τραμπ δηλώνει τώρα ότι δεν γνωρίζει τον πρέσβη που… διόρισε

Μετά την κατάθεση του Σόντλαντ στο Κογκρέσο για την υπόθεση της Ουκρανίας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πήρε σήμερα αποστάσεις από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ, Γκόρντον Σόντλαντ, ο οποίος κατέθεσε σήμερα προκαλώντας αμηχανία ενώπιον του Κογκρέσου, στο πλαίσιο της διαδικασίας παραπομπής σε βάρος του Αμερικανού Προέδρου.

«Δεν τον γνωρίζω πολύ καλά. Δεν του έχω μιλήσει πολύ», δήλωσε ο Τραμπ από τους κήπους του Λευκού Οίκου, προτού διαβάσει σημειώσεις, οι οποίες καταδεικνύουν σύμφωνα με τον ίδιο, ότι δεν διατύπωσε ποτέ κάποιο αίτημα στον Ουκρανό ομόλογό του, σχετικά με τον πολιτικό του αντίπαλο, Τζο Μπάιντεν.

Σε ένα tweet πάντως με ημερομηνία 8 Οκτωβρίου 2019, ο μεγιστάνας Πρόεδρος εμφανιζόταν πιο εγκάρδιος προς τον Σόντλαντ, τον οποίο ο ίδιος διόρισε. «Θα μου άρεσε ο πρεσβευτής, ένας πραγματικά καλός άνθρωπος κι ένας σπουδαίος Αμερικανός, να καταθέσει», είχε γράψει ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Ο Γκόρντον Σόντλαντ είπε στο Κογκρέσο, ότι οι συναλλαγές του με την Ουκρανία έγιναν έπειτα από άμεση εντολή του Ντόναλντ Τραμπ κι ότι υπήρξε «δούναι και λαβείν» προς όφελος του Προέδρου των ΗΠΑ.