Τούρκος αντιπρόεδρος: Θα συνεχίσουμε τις έρευνες, κακομαθημένοι οι Ελληνοκύπριοι

Τούρκος αντιπρόεδρος: Θα συνεχίσουμε τις έρευνες, κακομαθημένοι οι Ελληνοκύπριοι

«Και το Γιαβούζ και το Φατίχ θα συνεχίσουν το ερευνητικό τους έργο»

Η τουρκική πλευρά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις ερευνητικές δραστηριότητες και σεισμικές έρευνες, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, υποστηρίζοντας πως η ελληνοκυπριακή πλευρά απέρριψε κάθε ευκαιρία επίλυσης του Κυπριακού.

Όπως αναφέρει το sigmalive, ο Οκτάι, ο οποίος βρέθηκε στα κατεχόμενα για να παραστεί στα χθεσινά πανηγύρια για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους είχε συναντήσεις με τον  λεγόμενο «πρόεδρο» της βουλής των κατεχομένων, Τεμπερουκέν Ολουτζάι και τον λεγόμενο «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, κατά τις συναντήσεις του, ο κ. Οκτάι υποστήριξε πως η Toυρκία και οι Τ/κ άδραξαν όλες τις ευκαιρίες επίλυσης του Κυπριακού αλλά η ελληνοκυπριακή στάση απέτρεψε κάθε ευκαιρία, επειδή "είναι κακομαθημένη λόγω της ιδιότητας του κράτους – μέλους της ΕΕ».

Σημείωσε ότι η Τουρκία θα στηρίζει πάντοτε το κατοχικό καθεστώς, προσθέτοντας πως η τουρκική πλευρά θα επιζητεί τον δίκαιο διαμοιρασμό των φυσικών πόρων μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει την πρόταση της τουρκοκυπριακής πλευράς για σύσταση κοινής επιτροπής, η οποία, όπως είπε, απερρίφθη από τους Ε/κ και πρόσθεσε πως η τουρκική πλευρά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις γεωτρητικές και σεισμικές δραστηριότητες.

Και το Γιαβούζ και το Φατίχ θα συνεχίσουν το ερευνητικό τους έργο, ανέφερε.