Ερσίν Τατάρ: Στόχος μας να ανοίξουμε τα Βαρώσια στα τέλη του 2020

Ερσίν Τατάρ: Στόχος μας να ανοίξουμε τα Βαρώσια στα τέλη του 2020

Ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους χαρακτήρισε απαράδεκτα τα μέτρα της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας για τη δράση της στην Αν. Μεσόγειο

«Η "κυβέρνησή" μας συνεχίζει την αποφασιστικότητά της για τα Βαρώσια (την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου). Στόχος μας είναι να ανοίξουμε τα Βαρώσια μέχρι το τέλος του 2020», τόνισε με δηλώσεις του στο τουρκικό κανάλι Φοξ, ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ.

Για το Κυπριακό ο Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με το sigmalive.com, είπε ότι «κατ’ εμάς δεν είναι δυνατός ο ομοσπονδιακός συνεταιρισμός με τους Ε/κ», υποστηρίζοντας ότι «ο στόχος των Ε/κ είναι το ενιαίο κράτος». Ανέφερε ακόμη ότι οι Τ/κ δεν θα εγκαταλείψουν «ποτέ μα ποτέ τις εγγυήσεις της Τουρκίας».

Σε άλλη συνέντευξή του στο CNN Turk, ο Ερσίν Τατάρ χαρακτήρισε απαράδεκτα τα μέτρα της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας λόγω των δραστηριοτήτων της στην ανατολική Μεσόγειο. «Πρέπει να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα μας στην ανατολική Μεσόγειο. Αν είμαστε σταθεροί σε αυτό τον αγώνα οπωσδήποτε θα πάρουμε τα δικαιώματά μας», ανέφερε.

Για την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο στις 25 Νοεμβρίου, ο κ. Τατάρ είπε ότι πρόκειται για ανεπίσημη συνάντηση και δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα. «Αφού δεν υπάρχει αλλαγή εδάφους, τι θα συζητήσουμε;», διερωτήθηκε αναφέροντας ότι στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό δεν υπήρξε πρόοδος εδώ και δύο χρόνια. Για τις εγγυήσεις της Τουρκίας, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «ήταν μεγάλο λάθος ακόμη και που άνοιξε το θέμα».

Παρακαλούμε περιμένετε ...