Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο Σοκόλοφ πετάει το πτώμα στο ποτάμι

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο Σοκόλοφ πετάει το πτώμα στο ποτάμι

Ξέσπασε σε κλάματα μέσα στο δικαστήριο όταν το είδε

Βίντεο από την σοκαριστική υπόθεση υπόθεση που συγκλονίζει την Ρωσία βλέπει το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για το βίντεο που προβλήθηκε στο δικαστήριο και δείχνει τον πασίγνωστο ιστορικό Όλεγκ Σοκόλοφ να πετά στον ποταμό Μόικα τα κομμάτια από το διαμελισμένο πτώμα της φοιτήτριας και ερωμένης του.

Συγκεκριμένα στο βίντεο φαίνεται να πλησιάζει στην άκρη του δρόμου και να πετά σακούλες στο ποτάμι. Τις κινήσεις του κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Ο Όλεγκ Σοκόλοφ φέρεται ότι δήλωσε στους ερευνητές πως σκότωσε στη διάρκεια καβγά την πρώην φοιτήτριά του Αναστάσια Γιετσένκο, με την οποία διατηρούσε σχέση και η οποία ζούσε στο σπίτι του. Μετά έκοψε το κεφάλι της, τα χέρια και τα πόδια της στην προσπάθειά του να απαλλαγεί από το πτώμα, διαβεβαιώνουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η Αναστάσια Γιετσένκο, 24 ετών, είχε επίσης πάθος για την εποχή του Ναπολέοντα και της άρεσε, όπως και σε εκείνον, να φοράει κοστούμια της εποχής εκείνης. Αφού υπήρξε φοιτήτριά του, συνέχισαν τη συνεργασία τους και είχε συνυπογράψει μαζί του βιβλία.

Όταν είδε το βίντεο ξέσπασε σε κλάματα μέσα στο δικαστήριο.

Μετά το φόνο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Σοκόλοφ στην ομολογία του, σκόπευε να αυτοκτονήσει δημόσια, σε τουριστικό σημείο της πόλης, και μάλιστα ντυμένος Ναπολέων.