Αποφυλακίστηκε ο πρώην προέδρος της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα

Αποφυλακίστηκε ο πρώην προέδρος της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα

Κρατήθηκε στη φυλακή πάνω από ενάμιση χρόνο μετά την καταδίκη του για διαφθορά

Δικαστής έδωσε εντολή να αποφυλακιστεί ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, μετά την απόφαση που έλαβε χθες το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο 74χρονος Λούλα ντα Σίλβα, ιστορική προσωπικότητα της βραζιλιάνικης αριστεράς, θα αφεθεί ελεύθερος, έχοντας μείνει στη φυλακή της Κουριτίμπα πάνω από ενάμιση χρόνο μετά την καταδίκη του για διαφθορά.

Στο σκεπτικό του, ο δικαστής εξήγησε ότι «δεν υπάρχει πλέον καμία βάση για την εκτέλεση της ποινής» δεδομένου ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να καταργήσει τη νομολογία σύμφωνα με την οποία κάποιος που έχει καταδικαστεί οδηγείται στη φυλακή εφόσον απορριφθεί η πρώτη έφεσή του, έστω και αν δεν έχουν εξαντληθεί όλα τα ένδικα μέσα που διαθέτει.

Κόκκινη λαοθάλασσα στην υποδοχή του

Μια κόκκινη λαοθάλασσα υποδέχτηκε τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος βγήκε πεζός από την έδρα της ομοσπονδιακής αστυνομίας, αγκάλιασε τους υποστηρικτές του και χαιρέτισε το πλήθος με υψωμένη τη γροθιά, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Χαμογελώντας, ο πρώην πρόεδρος περικυκλώθηκε από τους οπαδούς του, πολλοί από τους οποίους φορούσαν μπλουζάκια με τη φωτογραφία του και κρατούσαν κόκκινες σημαίες.